ART OF AGEING

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Egészségtudományi Karral társszervezésében ismét megrendezi a Kortalan Tudomány Konferenciát és Fesztivált, melynek célja egyetemünk kultúrájának és kutatásainak elismerése és ünneplése, valamint az igényes és érthető tudománykommunikáció mellett interaktív együttműködések létrehozása az egyetem körein belül és kívül egyaránt.


Az idei magyar és angol nyelvű nemzetközi konferencia és művészeti fesztivál témaköre – hasonlóan a tavalyi rendezvényhez – az „Art of Ageing” (Öregedés művészete), melyet nemcsak biológiai folyamatként értelmezünk, hanem egy általános és univerzális folyamatként is, mely az idő múlását jelzi.


A rendezvényfolyam 2019. október 2-5. között kerül megrendezésre Pécsett több helyszínen, köztük a PTE Egészségtudományi Karán is.
logoART OF AGEING – AKTÍV IDŐSEKÉRT NEMZETKÖZI ÉS SZAKMAI TOVÁBBKÉPZŐ KONFERENCIA

A konferencia célja:

A konferencia az aktív idősödésre fókuszálva olyan, az idősek egészsége és életminősége szempontjából alapvető fontosságú kérdéssel foglalkozik, mely segít a jó életminőség minél további megtartásában. Az előadók mind hazai, mind nemzetközi kitekintést nyújtanak részben az aktív időskor szervezett támogatási lehetőségeiről, illetve bemutatásra kerülnek egyes konkrét részterületek, mint pl.: esendőség szindróma, generációs problémák, mozgásprogramok, táplálás, stb.

A konferencia az egészségügyi szakdolgozók részére egyben szabadon választható szakmacsoportos továbbképzés is. Az időskor egészségügyi kérdései számos aspektusból tárgyalásra kerülnek, pl.: mozgás, táplálkozás, belgyógyászat, sürgősségi ellátás.

Az előadások széles, interdiszciplináris jellege miatt az nemcsak az egészségügyi dolgozók számára nyitott a konferencia, érdekes élményt nyújtanak az előadók az egyetemi hallgatók, valamint a „civil” lakosság számára is.


A konferencia időpontja: 2019 október 3. (csütörtök)


A konferencia helyszíne: PTE Egészségtudományi Kar „A” épület (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.) nagyelőadója és tantermei.


Előregisztráció: a rendezvényen – a terem befogadóképessége miatt – előregisztráció szükséges, melynek határideje: 2019. szeptember 17. A részvételi igényeket követően e-mailben nyújtunk tájékoztatást a rendezvényen történő részvétel lehetőségéről.


A kongresszus nyelve: angol és magyar. A plenáris ülésen elhangzó angol nyelvű előadások szinkrontolmácsolásra kerülnek. A konferenciára történő regisztráció során lehetőség nyílik jelezni a tolmácsolás iránti igényt.


A konferencia tervezett programja:

logo

Térítési díjak:
A konferencia plenáris ülésén, a szekcióüléseken, a kávészüneteken, valamint az ebéden a konferencia részvevői térítésmentesen vehetnek részt. A részvétel feltétele: előzetes regisztráció 2019. szeptember 17-éig. Az előregisztrációra a terem véges befogadóképessége miatt van szükség. A szervezők 2019. szeptember 20-áig e-mailben küldenek értesítést a tényleges részvételről (illetve tájékoztatást az elutasításról).


Szakmacsoportos továbbképzés:
A konferencia egyben szabadon választható szakmacsoportos továbbképzés is egyben. A konferencia programját Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2019. július 8-ával befogadta az SZTK-A-45848/2019-es számmal. 19 pont ismertethető el az alábbi szakmacsoportok részére:

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS
3. SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS
8. GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS
9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA
16. DIETETIKA
17. TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT


A továbbképzési pont csak azon szakdolgozónak számolható el, aki a rendezvény teljes programján részt vesz (9:00-18:00 óra között, beleértve a vita és hozzászólást is), valamint aláírta a regisztrációs ívet (délelőtt és délután is).

Nem adható ki a továbbképzési pontról az igazolás, ha valamelyik regisztrációs ívről az aláírás hiányzik, illetve ha az előregisztráció során hiányos adatbenyújtás történt.KAPCSOLAT

Bővebb információ:
konferencia@etk.pte.hu
+36/72 513-674