magyar | english

20 ÉVES A PÉCSI GYÓGYTORNÁSZ KÉPZÉS JUBILEUMI EMLÉKÜLÉS ÉS SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSI KONFERENCIA

2019 október 12. (szombat)
9.00-tól

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete a pécsi gyógytornász képzés 20 éves évfordulója alkalmából jubileumi emlékülést és szakmai továbbképzési konferenciát rendez, melynek célja a gyógytornász képzés múltbéli és jelenlegi tapasztalatainak megvitatása, az új technológiák bemutatása valamint szakmai eszmecserék folytatása.


A konferencia időpontja: 2019. október 12. (szombat)

 

A konferencia helyszíne: PTE Egészségtudományi Kar „A” épület (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.) nagyelőadója és tantermei.

 

Előregisztráció: http://etk.pte.hu/pecsigyogytorna/

A rendezvényen – a terem befogadóképessége miatt – előregisztráció szükséges, melynek határideje: 2019. szeptember 16.

A részvételi igényeket követően e-mailben nyújtunk tájékoztatást a rendezvényen történő részvétel lehetőségéről.

A konferencia nyelve: magyar.

 

A konferencia célja:

A gyógytornász képzés tapasztalatainak megvitatása a múlt és a jelenlegi irányok felvázolása. Az előadók betekintést nyújtanak a fizioterápiás tevékenységek igénybevételeiről, egészségbiztosítási mutatóiról, a PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet által fejlesztett innovációk gyakorlati implementációjáról, egyes betegségek esetén alkalmazható kezelési algoritmusokról.

Továbbá workshop keretén belül bemutatásra kerülnek a rehabilitációban használt 3D technikák, a flossing terápia valamint a Thera Team Kft. és lehetőség lesz gyakorlati bemutatókon való részvételre is ahol megismerkedhetnek a kar saját fejlesztésű háromdimenziós testszkennerével. A sugárzásmentes szűrés percek alatt elvégezhető és 3 dimenzióban szolgáltat információt a testtartásról, esetleges testtartási hibákról.

A konferencia az egészségügyi szakdolgozók részére egyben szabadon választható szakmacsoportos továbbképzés is, melyért 19 továbbképzési pont igazolható le.

9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA szakmacsoportba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg a fenti pontszám.

 

A konferencia tervezett programja:

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

 

A konferencia részletes programját, az elhangzó tudományos előadások absztraktját is tartalmazó kiadvány elektronikus verziójának letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

A poszterszekcióról:

Lehetőség nyílik a konferencia témakörében magyar nyelven poszter beküldésére. A poszterszekcióba regisztráció itt lehetséges: http://etk.pte.hu/pecsigyogytorna/

Poszter szekció: Kineziológia-Fizioterápia-Prevenció-Rehabilitáció

A regisztrációs felület egyben a konferencia részvétel regisztrációja is!

 

A poszter regisztráció határideje szeptember 8.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szeptember 8-a után beérkező absztraktokat nem tudjuk befogadni.

A poszterek kinyomtatásának költsége az előadót terheli. Javasolt méret: 90cm x 60cm.

A Bíráló Bizottság döntését azt követő 5 munkanapon belül e-mailen küldi meg a szervező.

A poszterszekció nyelve: magyar

Az absztrakt feltöltéséhez formai segédlet megtekintéséhez kérem kattintson ide.

 

Térítési díjak

A konferencia plenáris ülésén a kávészüneteken, a workshopon valamint az ebéden a konferencia részvevői térítésmentesen vehetnek részt.

A részvétel feltétele: előzetes regisztráció 2019. szeptember 16-áig.

Az előregisztrációra a terem véges befogadóképessége miatt van szükség. A szervezők 2019. szeptember 27-éig e-mailben küldenek értesítést a részvétel lehetőségről (illetve tájékoztatást az elutasításról).

 

Szakmacsoportos továbbképzés

A konferencia egyben szabadon választható szakmacsoportos továbbképzés is egyben. A konferencia programját Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2019. július 22-ével befogadta az SZTK-A-47336/2019-es számmal.

19 továbbképzési pont csak azon szakdolgozónak számolható el, aki a rendezvény teljes programján részt vesz (9:00-17:00 óra között), részt vesz a plenáris ülésen és a délutáni workshopon vita és hozzászólás programon, valamint aláírta a regisztrációs ívet (délelőtt és délután is).

Nem adható ki a továbbképzési pontról az igazolás, ha valamelyik regisztrációs ívről az aláírás hiányzik, illetve ha az előregisztráció során hiányos adatbenyújtás történt.

 

Bővebb információ:
krisztina.toth@etk.pte.hu
+36/72 513-674