magyar | english

Nyílt Nap – Szombathelyi Képzési Központ

2018. JANUÁR 17.
10:00

A Nyílt Nap időpontja: 2018. január 17. (szerda) 10:00 óra

Helyszíne: PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ, Jókai Mór u. 14.


9:00 Regisztráció

 

10:00 Köszöntő

Szombathelyi Képzési Központ bemutatása
Karamánné dr. Pakai Annamária adjunktus, képzési igazgató

 

Tájékoztatás a felvételi eljárás rendjéről

 

A HÖK bemutatása
Latinovics Dóra HÖK

 

10.30 Interaktív szakbemutatók

 

„Védőnő a családok szolgálatában”

A gyermek életét, az anya várandósságától a gyermek felnövekedéséig, végigkíséri a VÉDŐNŐ, aki elsősorban megelőző tevékenységre, egészségfejlesztésre képzett szakember.

Ha szeretsz önállóan dolgozni, ha bátor vagy felelősségteljes döntéseket meghozni, ha könnyen kapcsolatot tudsz létesíteni különböző korú emberekkel, akkor lehetsz akár védőnő is, aki főként egészséges emberekkel, fiatalokkal, családokkal, gyerekekkel foglalkozik az egészségügyi alapellátás területén belül az ország minden településén a legkisebb falutól a fővárosig.

Kérdezz! Gyűjts információt! Tudj meg többet tőlünk! Találd meg a helyed!

 

„A születés csodája”

Szeretnéd megismerni azt az egyedülálló szakmát, mely során a szakember a nőknek egy olyan lelkileg és fizikailag érzékeny időszakában vesz részt, mely odafigyelést, empátiát igényel. Végigkíséri életük legfontosabb 9 hónapjában, mely során átéli az anyává válás semmihez sem fogható szépségét.

 

„Ott légy a legerősebb, ahol más gyengélkedik”

Várjuk azokat a diákokat, akiket érdekel az ápolói hivatás, és szívesen lennének egy napra "ápolók". Az óra keretében az érdeklődők megismerkedhetnek az ápolási beavatkozásokkal (vérvétel, infúzió bekötése, katéterezés, beöntés), a bátrabbak ki is próbálhatják ezeket.

 

„Vészhelyzetben is biztos segítség”

Kedveled a mentők munkájáról, sürgősségi osztályról szóló sorozatokat, ismeretterjesztő filmeket és szeretnéd megtudni, hogy mit tehetsz, ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy életet kell mentened? Ha szeretnél egy változatos és kihívásokkal teli szakmába betekinteni, akkor várunk, hogy te is hétköznapi hős lehess.

 

„A kicsik színes világa”

A magyar bölcsődei ellátás európai viszonylatban is kiemelkedő színvonalú. Nyílt napunkon bemutatjuk a képzés szerkezetét, tantárgyi kínálatát, azokat a főbb tudomány, művészeti, egészségügyi, gondozási  területeket, amelyek keretében szert tehetsz a kisgyermekek személyiségfejlődését elősegítő   ismeretekre, készségekre és gyakorolhatod a különböző kreatív, fejlesztő játékos tevékenységeket.

Egy rövid kisfilm keretében betekintést nyerhetsz a szombathelyi bölcsődék mindennapi életébe is. Ezen felül választ kaphatsz a szakválasztásoddal kapcsolatosan felmerülő  bármilyen kérdésedre.

 

„Szociális munkás képzés bemutatása”

 

Egyéb kísérő rendezvényeink:

10.00-12.00

Kukkants be egy mentőautóba!

 

10.30-12.30

„Pályaválasztási tanácsadás”

Segítő foglalkozást választanál? Bizonytalan vagy magadban? Kíváncsi vagy milyen képzés lenne testhezálló számodra? Gyere be! Meséld el! Kérdezz! Hallgasd meg! Töltsd ki!

A helyszínen lehetőség van kiscsoportos foglalkozáson részt venni, aminek keretében pályaválasztással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk interaktív, játékos formában.