magyar | english

Hírek

 • Tájékoztatás – Vízhiány 2020.12.07.
  2020. DECEMBER 1.

  Tisztelt Kollégák,

   

  A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatása alapján 2020. december 7-én, hétfőn 10:00-11:00 óra között a kar „A” épületében (Vörösmarty u. 4.) a vízszolgáltatás szünetel. A vízhiány az épület valamennyi vizesblokkját érinti (mosdók, konyhák).

 • Tanévhosszabbítás
  2020. DECEMBER 1.

  Tisztelt Hallgatónk!

   

  Tájékoztatom Önt, hogy a koronavírus miatti járványügyi helyzet fokozódása, valamint az ellene folytatott küzdelembe való hallgatói egészségügyi önkéntesi és kirendelés keretei között végzett munkavégzési tevékenység fokozódása érdekében Karunk nevében Prof. Dr. Ács Pongrác dékáni feladatokat ellátó dékánhelyettes kezdeményezte a tanév időbeosztásának módosítását, melyet Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora elfogadott.

 • 5/2020. számú dékáni utasítás
  2020. NOVEMBER 30.

 • Elhunyt dr. Giczy Sarolta
  2020. NOVEMBER 24.

  Dr. Giczy Sarolta – belgyógyász, valamint iskola- és ifjúsági orvostan szakorvosként – az 1993-ban Szombathely székhellyel indult diplomás ápoló szakra prof. dr. Illei György szakvezető, és dr. Lakner László képzési központ igazgató hívására érkezett karunkra főiskolai adjunktusként, majd hamarosan szakvezető-helyettes kinevezést kapott.

 • IV. Egészségturizmus Konferencia – első felhívás
  2020. NOVEMBER 23.

  Időpont: 2021. március 5.

  Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ

 • Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram
  2020. NOVEMBER 23.

 • Kutatók Éjszakája az Egészségtudományi Karon
  2020. NOVEMBER 18.

  IDÉN IS KUTATÓK ÉJSZAKÁJA AZ ETK-N!

   

  Két nagyon izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket online formában.

 • Adománygyűjtés az egészségügyben dolgozóknak
  2020. NOVEMBER 18.

  Kedves ETK Polgárok!

   

  Szeretnénk most is a tavaszihoz mérhető háláról és támogatásról biztosítani az egészségügyben dolgozó kollégáinkat, és hallgatóinkat.

  Gyűjtést szervezünk, melyhez örömmel várunk minden adományt.

 • VÉGZETT AZ ELSŐ ZOMBORI ÁPOLÁS BSC ÉVFOLYAM
  2020. NOVEMBER 17.

  A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara az ország legnagyobb földrajzi lefedettséggel rendelkező egészségtudományi képzőhelye, hiszen nem csupán központjában Pécsett, de Szombathelyen, Zalaegerszegen és Kaposváron is évtizedeket óta képez egészségügyi szakembereket.

 • XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal
  2020. NOVEMBER 17.

  2020. november 13-14-én került megrendezésre a XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal, ahol 6 fő képviselte az Egészségtudományi Szakkollégiumot:

 • Hallgatói ügyfélfogadási rend és diákmatrica érvényesség
  2020. NOVEMBER 16.

  Tisztelt Hallgatók!

   

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt a 20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás értelmében a Hallgatói Ügyfélszolgálaton (Vörösmarty u. 4.) a személyes ügyfélfogadás 2020. november 16-tól bizonytalan ideig szünetel.

 • Újabb sportsiker az ETK-n!
  2020. NOVEMBER 16.

  Beringer Fatime rekreáció szervező hallgatónk hetedik lett az U23-as EB-n!

 • Legújabb korlátozó intézkedések
  2020. NOVEMBER 10.

  Kedves Hallgatónk!

   

  A tegnapi napon Magyarország miniszterelnöke a járványhelyzet súlyosbodása kapcsán újabb korlátozó intézkedéseket hirdetett meg. Az Országgyűlés a mai napon várhatóan dönt ezek elfogadásáról, melyet követően ma 16 órától ül össze a PTE Operatív Stábja és hozza meg az egyetemre vonatkozó releváns intézkedéseket.

 • Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny – 2020
  2020. NOVEMBER 10.

  Kedves Hallgatók!

   

  Ismét meghirdetésre került a Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny, melynek a fővédnöke az idei évben Dr. Áder János, köztársasági elnök.

 • AIESEC
  2020. NOVEMBER 2.

  Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete 1972 óta van jelen hazánkban és dolgozik a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztésén.

 • 45 elkötelezett hallgatóra lehet büszke a PTE
  2020. NOVEMBER 2.

  45 hallgató vállalt önkéntes tevékenységet az Országos Mentőszolgálat szervezésében a lakossági COVID-19 mintavételezés támogatásában.

 • Rangos elismerés - dr. Császár Gabriella Edit
  2020. NOVEMBER 2.

  Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át 2020. október 29-én Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 • Egészségügyi önkénteseket keresünk
  2020. OKTÓBER 27.

  Önkéntes hallgatói tevékenység a betegellátásban

   

  Kedves Hallgató! A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk a COVID-19-cel kapcsolatos, pécsi telephelyeken történő, önkéntes munkavégzésre, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

 • CARE FOR EUROPE
  2020. OKTÓBER 29.

  Intézményünk 2020 áprilisában úgy határozott, hogy együttműködésre lép a Francia Vöröskereszttel és két másik európai egyetemmel, válaszul az Erasmus + program keretein belül a stratégiai együttműködési projektjavaslatokkal kapcsolatos igényekre. Projektünket elfogadták, és 2020. szeptember 1-jén hivatalosan elindult a Care for Europe program.

 • Konferencia kertében mutatták be a COVID-19 fizikai aktivitási gyorsjelentés kötetét
  2020. OKTÓBER 27.

  A COVID-19 járványhelyzet minimalizálására való törekvés a kijárási korlátozás és a további intézkedések nyomán módosították a magyar lakosság munkakörülményeit és jelentős volt a hatása a lakosság mindennapjaira.