magyar | english

Hírek

  • FŰTÉS LEÁLLÁS
    2020. JANUÁR 17.

    A fűtéscsövek karbantartási munkálatai miatt 2020. január 22-én (szerda) a kar „A” épületében (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.) a fűtés átmenetileg szünetelni fog.

  • Pályázat megüresedett állami ösztöndíjas/állami támogatott helyekre
    2020. JANUÁR 9.

    Tisztelt Költségtérítéses/Állami részösztöndíjas/Önköltséges Hallgatónk!

     

    Tájékoztatom, hogy a PTE Térítési és Juttatási Szabályzat (továbbiakban: TJSZ) 43. § (1) és (6) bekezdései értelmében, ha az államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas hallgatói létszámkeretre felvett hallgatónak a tanulmányai befejezése előtt megszűnik a hallgatói jogviszonya, vagy tanulmányait költségtérítéses/önköltséges képzésben folytatja tovább, helyére – ilyen irányú, a hallgató érintett szakját gondozó Kar által meghatározott határidőn belül benyújtott kérelem esetén – az Egyetem ugyanazon szakán költségtérítéses/állami részösztöndíjas/önköltséges formában tanulmányokat folytató hallgató léphet. Döntések meghozatalára tanévente kettő alkalommal kerülhet sor.

  • OFKD felhívás
    2020. JANUÁR 3.

    Örömmel tájékoztatjuk, hogy a XVII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia (OFKD) online regisztrációs felülete a mai nappal megnyílt és várja a konferencia iránt érdeklődő hallgatók jelentkezését.

  • A TOP100-ban a PTE a világ zöld egyetemeit rangsoroló listán
    2020. JANUÁR 2.

    Jól látszik az objektív mérőszámokon alapuló rendszerben a Pécsi Tudományegyetem folyamatos fejlődése, hiszen míg 2016-ban a 355. volt a listán (516-ból), innen ugrott 2017-ben a 179. helyre (már 619 egyetemből), 2018-ban ezt a teljesítményt is meg tudta fejelni Egyetemünk, ami a 140. helyet jelentette (719-ből). Idén is nagyot lépett a PTE és stílusosan: a 100. a listán (már 780 egyetemből).

  • Jelképes összegű emelt szintű érettségi felkészítő
    2019. DECEMBER 9.

  • FELVÉTELI 2020
    2019. NOVEMBER 28.

  • Magyar Innovációs Nagydíj
    2020. JANUÁR 13.

  • NYÍLT NAP 2020
    2019. DECEMBER 3.

  • Bővített képzési kínálat képzési központjainkban
    2019. DECEMBER 12.

    Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy karunk tovább bővíti egyes képzési helyeinek képzési portfólióját.

  • Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánunk!
    2019. DECEMBER 22.

  • III. EGERSZEGI EGÉSZSÉGTURIZMUS KIÁLLÍTÁS ÉS TUDOMÁNYOS KONFERENCIA
    2019. DECEMBER 12.

    Időpont: 2020. március 06.

    Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

    Zalaegerszegi Képzési Központ

     

    Konferenciánk harmadik alkalommal kerül megrendezésre. Ebben az évben is lehetőséget biztosítunk az egészségturizmus trendjeinek és problémáinak megismerésére, megvitatására. Mindemellett az egészségturizmus aktuális kérdéseinek és az új kutatási eredmények bemutatására is lehetőség nyílik.

  • Ünnepek körüli munkarend 2019. December
    2019. DECEMBER 6.

    A decemberi ünnepek miatt a munkarend az alábbiak szerint alakul:

     

    2019. december 7. (szombat) munkanap.

    2019. december 14. (szombat) munkanap.

  • Segítsünk védőnő kollégánk gyermekének!
    2019. DECEMBER 3.

    A dunakanyari védőnők nevében fordultak hozzánk is segítségért, hogy támogassák Balla Szilvia (Pilisszentkereszt) kolléganőnk részére szervezett segély gyűjtési akciónkat, melyet a kisfiának kiújult agydaganatának kezelésére szervezünk.

  • ETK-s Tehetséggondozási sikerek
    2019. DECEMBER 3.

    Karunk szakkollégiumának kaposvári tagozatának tagjai több kitüntetést is átvehettek a napokban a Tehetséggondozási Iroda által szervezett ünnepélyen.

  • JÓTÉKONYÁGI SÜTIVÁSÁR
    2019 DECEMBER 2.

    Ebben az évben is megrendezi a Pécsi Tudományegyetem Kaposvári Képzési Központja és a Pécsi Tudományegyetem Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolája a hagyományos JÓTÉKONYÁGI SÜTIVÁSÁRT.

  • Neptun leállás
    2019. NOVEMBER 27.

    A Neptun tanulmányi rendszer adatbázis karbantartási munkálatára a vonatkozó rektori-kancellári együttes utasítás szerint 2019. december 23-án kerül sor. Így a tanulmányi rendszer a felhasználók számára a megadott napon nem lesz elérhető.

  • Édesség gyűjtés
    2019. NOVEMBER 27.

    A Vas Megyei ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) Egyesület fogyatékkal élő tagjai részére édességgyűjtést szervezünk.

  • PhD hallgatónk sikere
    2019. NOVEMBER 26.

    Bánkyné Perjés Beatrix, az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója 2019. október 24-27. részt vett az International Association for Dance Medicine and Science 29. Éves Konferenciáján Montreálban, ahol "Effects of dance intervention during pregnancy on fetal and neonatal development" című poszterével elnyerte a 2019. évi Marjorie Moore Student Poster Award-ot, azaz a legjobb hallgatói poszter díját.

  • Külföldi szakmai tapasztalat Erasmus+ ösztöndíjjal
    2019. NOVEMBER 15.

    Az Erasmus+ programról már sokan hallottak, ez nem csoda, hiszen az Európai Unió egyik legsikeresebb programjáról van szó, mely az elmúlt 32 évben 9 millió ember életét változtatta meg. Jó tudni, hogy Erasmussal nemcsak külföldi tanulmányokat lehet folytatni, hanem szakmai gyakorlatot is végezhetnek a fiatalok. Az országok közötti megélhetési különbség fedezését pedig az ösztöndíj segíti.

  • FIGYELEM! Kutatásban való részvételi lehetőség ÉRTÉKES nyereményekért!
    2019. NOVEMBER 25.

    Kedves Érdeklődő!

     

    A Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetében egy új kísérleti játék tesztelése zajlik, melyben most Te is részt vehetsz. A kutatás célja, hogy górcső alá vegyük a csoporton belüli, illetve a csoportok közötti viselkedés sajátosságait, melynek érdekében 8 fős csoportokat invitálunk az Intézetbe.