magyar | english

PTE-PEAC 3x3 KUPA

2022. MÁJUS 17. Hírek Egyetemi hírek

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség 2021-ben pályázatot hirdetett a kosárlabda sportág megismertetése és népszerűsítése céljából. A két pályázható kategóriából sikeres dokumentációt nyújtottunk be kosárlabda rendezvény szervezés kapcsán. 

A sport, fizikai aktivitás és a rendszereses testmozgás, (különösen a csapatsportágak tekintetében) kiemelkedő szerepet játszanak a testi és lelki egészség megőrzésében, az egészséges személyiség fejlődésében. Segítenek továbbá az egyén számára megismerni önmagunkat, leküzdeni az akadályokat.

Az elnyert pályázati pénzből egy, a kosárlabdában feltörekvő szakágban szerettünk volna eseményt szervezni, főleg az amatőr kosárlabdázók rétegét megcélzó 3x3-as kosárlabda torna keretein belül. Egy utcai kosárlabda eseményt szerveztünk 2022. május 14-én szombaton 10.00 – 14.00 között a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola kültéri sportpályáján. 

Az előzetes tervekhez képest a 16 csapatosra tervezett előnevezéses 3x3 lebonyolítási rendű rendezvényen végül 12 csapat nevezett, egyedül a 4 csapatosra tervezett női bajnokságot kellett elhagynunk, mivel csak 1 női csapat jelentkezett. A 3x3 bajnokság mellett hárompontosdobó versenyt szerveztünk.

 

A rendezvényen végül közel 70 versenyző vett rész, illetve nagyjából 30 néző is ellátogatott az eseményre. A pályázatból kapott támogatást végül a rendezvényszervezési költségekre költöttük. 

 

Készítette: Dr. Cselik Bence

Pécs, 2022. május 16.