magyar | english

PTE Ünnepi szenátusi ülés

2018. JÚLIUS 2. Hírek Egyetemi hírek

2018. június 28-án tartotta a Pécsi Tudományegyetem Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülését a dr. Halasy-Nagy József Aulában.


Az eseményen a kitüntetések mellett átadásra kerültek a címzetes egyetemi tanári, docensi és egyetemi tanári címek, majd a habilitáltak, végül a doktori fokozatot szerzők vehették át okleveleiket. Hagyományteremtő kezdeményezésként a most a hivatalba lépő rektor a PTE és a jogelőd intézmények egykori rektorainak körében tette le ünnepi esküjét.

 

Az ünnepség keretébe elismerések és fokozatszerzések átadására is sor került.

 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végzett kiemelkedően magas színvonalú és meghatározó jelentőségű tudományos, oktatói, vezetői tevékenységének elismeréseként professzor emeritus címet és a PTE címerével ellátott arany kitűzőt adományozott Kollár Lajos egyetemi tanárnak.

 

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa címzetes egyetemi docensi címet, valamint az egyetem címerét ábrázoló ezüst kitűzőt adományozott Füzes János István, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete kommunikációs szakértőjének.

 

Az egyetemi szabályzatban előírt nyilvános eljárás lefolytatása után habilitált doktori címet vehet át az egészségtudományok területén Endrei Dóra, a PTE Egészségtudományi Kar adjunktusa.

 

Az egészségtudományok területén doktori oklevélben részesült Bánfai Bálint, a PTE Egészségtudományi Kar egyetemi tanársegédje.