magyar | english

A PTE ETK programjai a Tanuló Fesztivál 2017 rendezvényen

2017. SZEPTEMBER 11. Hírek Kari hírek

Pécs, 2017. szeptember 15. péntek

13:00-17:00

Pécs, Szent István tér (a szökőkútnál)


EGÉSZSÉGÜGYI VIZSGÁLATOK

Vérnyomásméréssel, és vércukorméréssel várjuk az érdeklődőket. Segítséget nyújtunk az eredmények értelmezésében. Bemutatják mi a különbség a hagyományos és a digitális vérnyomásmérő eszközök között, illetve megtanítják a helyes vérnyomásmérést.

 

KUTYABAJ – Egészségben a család/Családban az egészség

A PTE ETK családi, egészség központú programja 2017-ben indult el. A program célja, hogy a család apraja nagyja szakértőktől, közérthető módon értesüljön az egészséggel kapcsolatos fontos, vagy éppen csak érdekes dolgokról. A program minden eleme gyermekbarát, így ha a szülők szeretnének végighallgatni egy ismeretterjesztő előadást, nem kell aggódniuk, hogy kire bízzák a gyermeket: amíg a nagyok informálódnak, a kicsik játszhatnak biztonságos körülmények között, egy légtérben a szülőkkel.

A gyerekek találkozhatnak a program kabalafigurájával Bogyóval, az életmentő bernáthegyi kutyussal.

Színezővel, kézműveskedéssel várjuk az érdeklődő kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt.

Te is félsz ha vérvételre kell menni, vagy éppen szurit adna a doktor nénid/bácsid? A Ne félj tőle! program keretében eloszlatjuk a félelmeket és a tű, a Te kezedbe kerül! Vegyél most Te vért, vagy próbáld ki, milyen izomba szurit adni!

 

ÉLETMENT(H)ŐS

Képzeld el, valaki összeesik pont az orrod előtt. Mit tennél? Lefagysz a döbbenettől, továbbmész, vagy rögtön kapcsolsz és segítesz? Tény: az emberek többsége leblokkol, még a mentők száma sem jut eszébe. Pedig milyen sok múlik az első perceken! Konkrétan az emberélet.

Akarsz segíteni, de nem tudod hogyan? Itt a lehetőség, hogy kipróbáld az újraélesztés és a sebellátás alapjait. Megmutatjuk a mentéstechnikai eszközöket is!

Képzett baleseti imitátoraink (balesetek, sérülések szimulációjában részt vevő képzett szakemberek, akik ismerik az élethű sebsminkelés különféle fortélyait, valamint az egyes sérülések tüneteit magas szinten tudják imitálni/tettetni) sebtetkó készítésre invitálnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

ÉLETED AZ ÉTELED!?!

Az vagy amit megeszel! Közhely ugyan, de igaz. A XXI. század stresszes, rohanó életmódja komolyan igénybe veszi szervezetünket. Testünk igényeire, jelzéseire fokozottan kell figyelnünk, ha meg akarunk felelni a modern kor kihívásainak. Te tudod, hogy mit eszel, iszol? Hogy miből mennyit lehet? Mik is az E-számok? Mik azok a rostok? Miért van szüksége a szervezetünknek antioxidánsokra?

Segítséget nyújtunk az érdeklődőknek a táplálkozással összefüggő kérdésekben. Lehetőség lesz a helyszínen testösszetétel mérésére, beszélgetni az Okostányérról, ételekről, étkezésekről, ideális dietoterápiáról, de terítékre kerülnek a divatos fogyókúrás metodikák is. A kisebbek részére játékos ismeretterjesztéssel készülnek!

 

SÁRKÁNYOS KALANDOK – A PTE ETK HKO KONFUCIUSZ INTÉZET PROGRAMJAI

A világon hetedikként Pécsett, a PTE Egészségtudományi Karon alakulhatott meg az a Konfuciusz Intézet, amely a jelenlegi akadémikus orvoslást kiegészítve a kínai medicinában gyökerező terápiás eljárások oktatására, tudományos módszerekkel történő vizsgálatára és alkalmazására vállalkozik.

A hagyományos kínai orvosláson túlmenően a kínai nyelv és kultúra ismertetését is zászlójára tűzi az intézet, melynek keretében számos program, nyelvtanfolyam valósult már meg az elmúlt két évben.

Gyere és próbáld ki az evőpálcikát! Az európai szem számára különleges és megtanulhatatlannak tűnő kínai írást lehet gyakorolni klasszikus formában: kalligráfiás foglalkozás keretében pergamenre, speciális tintával és ecsettel írhatják fel az érdeklődők saját nevüket kínai írásjelekkel. Ismerd meg programjainkat!

A részletes program letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a kar hallgatói is szakemberei!