magyar | english

Ápoló BSc végzettség – akár 2 év alatt

2018. FEBRUÁR 9. Hírek Kari hírek

Ápoló BSc végzettség szerezhető akár 2 év alatt nappali és levelező munkarendű, államilag támogatott képzésben.

 

A PTE Egészségtudományi Karán (a 8 szemeszteres BSc ápoló képzésbe a közös tudományterületekből (bölcsészet-, egészség-, orvos-, társadalom-, természettudományi) a korábbi tanulmányok során megszerzett ismeretek befogadásával).


Az alábbi főiskolai/BSc egészségügyi végzettségek esetében:

  • dietetikus
  • gyógytornász
  • mentőtiszt
  • szülésznő
  • védőnő

 

Az akár 2 év alatti teljesítést az teszi lehetővé, hogy a korábbi ismeretek beszámítását követően a képzés speciális tanmenet szerint halad (melybe a szakmai tananyag tartalom megegyezik a hagyományos képzéssel).

 

Levelező képzésben a konzultációs napok rugalmasan, a hallgatói igények figyelembevételével kerülnek meghatározásra.

 

Két képzési hely közül lehet választani: Pécs, vagy Szombathely*.

 

A képzés állami ösztöndíjas, a képzés díjmentes mindazoknak, akik nem használták még ki az állam által biztosított 12 féléves keretet, míg az ezt kihasználó jelentkezők önköltséges képzésben vehetnek részt.

 

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzés esetében is utazási kedvezmény vehető igénybe (képzési hely és a lakhely között).

 

Életkortól függően igényelhető a diákhitel, mely visszafizetésére munkáltatói cafeteria is felhasználható.

 

Az ápoló BSc oklevél megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből (akár eszperantó, vagy lovári, továbbá angol/német, stb) államilag elismert középfokú (B2) nyelvvizsga szükséges.

 

Ápolás BSc oklevél birtokában:

  • Az egészségügyi szakdolgozók között kiemelkedő a bérezés. Pl.: intenzív osztályon akár bruttó 350 000 ft/hó (pótlékokkal, túlóra nélkül)
  • Kiemelkedő elhelyezkedési és gyors vezetői karrier lehetősége.
  • Lehetőség nyílik a kiterjesztett hatáskörű ápolás mesterképzésre jelentkezni, és 1,5 év alatt 6 szakápolói specializáció egyikén (aneszteziológiai, geriátriai, intenzív, közösségi, perioperatív, sürgősségi) piacképes, kibővített kompetenciát adó egyetemi (msc) oklevelet szerezni.

 

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a www.felvi.hu weboldalon 2018. Február 15-éig! A felvételi eljárás során lehetőség nyílik nemcsak a korábbi középiskolai és érettségi eredmények, hanem a főiskolai/bsc oklevél minősítése alapján is felvételizni. Az oklevél minősítése alapján a felvételi pont alakulása a következő: közepes minősítésű oklevélnél 320 pont, jó minősítésnél 360 pont, jeles minősítés esetén 400 pont**.

 

A képzéssel kapcsolatos bővebb felvilágosítás: +36 30 370 5228

 

 

*Levelező képzésben a felvételi eljárás során a választott képzési hely szerint kell megjelölni a képzést. Akár mindkét képzési hely megjelölhető, így nagyobb eséllyel lehet bekerülni a képzésre. Nappali képzés helye: Pécs.

**Bővebb információ: PTE a felsőoktatási szakképzés, alapképzés, valamint osztatlan képzés felvételi eljárási rendje a pécsi tudományegyetemen c. Szabályzata 6. Sz. Melléklet, valamint felvi.hu.