magyar | english

Az ETK is összefogott Zente Babáért

2019. ÁPRILIS 26. Hírek Kari hírek

A PTE Sportiroda a Pécsi Tudományegyetem történelmének legnagyobb jótékonysági futására készült ebben az évben, „Fuss Zentéért!” elnevezéssel. Györök Zente 2018.02.28-án született egy súlyos genetikai rendellenességgel, melynek neve SMA I. (Gerincvelő izomsorvadás).


A Fuss Zentéért rendezvény április 24.-én zajlott. Közel 1300 ember futott a Széchenyi térre, hogy támogassa a kisfiút. Ehhez a létszámhoz nagyban hozzájárultak a futónagykövetek, akiknek az volt a feladata, hogy a lehető legtöbb embert vonják be a rendezvénybe.

A futás végén díjazták azt a 3 futó nagykövetet, akik a legtöbb embert gyűjtötték.

A 3 díjazott közül 2 az ETK munkatársai közül került ki.

 

II. helyen Dr. Cselik Bence végzett, aki 105 főt delegált, többek közt a neve alatt futott:

Kozármisleny SE, Fittbike SE, PVSK Judo, Sport és rekreáció szervező hallgatók, Sportmenedzser hallgatók, Pécsi Vérellátó dolgozói, ETK dolgozók

 

III. helyen Krizsán Nikolett végzett 96 fővel, futói közt voltak:

ETK munkatársak, ETK hallgatók, Komlói Egészségcentrum munkatársai, PTE munkatársak, PVSK utánpótlás kosárlabdacsapat

 

Emellett Krizsán Nikolettnek sikerült egy a Fradi vízilabdacsapata által aláírt labdát szereznie. A Ferencváros nyerte 2018-ban a LEN Szuperkupát (Európai vízilabda szuperkupa, melyen az adott év LEN-kupa győztes és a Bajnokok ligája győztes mérkőzik meg). A keretben olyan játékosok találhatók mint Varga Dénes, Kállay Márk, Vámos Márton, vagy Stefan Mitrovics. Vannak köztük Olimpiai bajnokok, világbajnokok , van akit a világ legjobb játékosának választottak és így tovább a véget nem érő lista a neves díjakról, elismerésekről.

 

Bővebb infó itt:

https://www.fradi.hu/vizilabda/ferfi-vizilabda/jatekoskeret

A dedikált labdát Nikolett átadta a PTE Sportirodának, akik több másik sportrelikviával együtt árverésre bocsájtják, melynek bevételét szintén Zente babának ajánlják fel!

 

Gratulálunk nekik!

 

Rajtuk kívül Csanaky Lilla az ETK doktori iskolájának hallgatója, és Balla Nóra a Tanulmányi Osztály munkatársa is futónagykövet volt.

 

Köszönjük mindegyikük munkáját!

Köszönjük a hallgatóknak, kollégáknak, akik futottak, sétáltak, vagy ugyan a rendezvényen nem tudtak részt venni, de adományukat eljuttatták a kisfiúnak!