magyar | english

Budapestre várják a világ asztalitenisz tudósait

2019. ÁPRILIS 8. Hírek Kari hírek

A 16. ITTF Sporttudományi Kongresszust április 19-20-án szervezi meg Budapesten a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF), a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, közvetlenül az Asztalitenisz Világbajnokságot megelőzően.


A regisztrációs időszak lezárását követően a Szervezőbizottság nagy várakozásokkal tekint a kongresszus elé, amelyen a szóbeli- és poszter-előadások széles köre kerül bemutatásra. A konferenciára 213 szerző 112 absztraktja került befogadásra, mely 29 ország és 4 kontinens tudósait foglalja magába, így többek között Kínából, Japánból, Tajvanról, Németországból, Olaszországból, Magyarországról vagy éppen az Egyesült Államokból is.

 

A két napos kongresszus során három meghívott előadót hallgathatnak meg a résztvevők – Sheng K. WU-t Tajvanról, Damir SEKULICOT Horvátországból és STOCKER Miklóst hazánkból – emellett további 48 szóbeli- és 61 poszter-előadásra kerül majd sor. A konferencián személyesen 135 tudós részvételére számít a szervezőbizottság, akiket a Danubius Hotel Flamencóban látnak vendégül.

 

A résztvevők a konferencia során olyan témákba nyerhetnek betekintést, mint az edzők vezetői stílusának a játékosok érzelmeire gyakorolt hatása, az éljátékosok adogatási stratégiái és alkalmazott lábmunka-technikái, a mesterséges intelligencia alkalmazása, az agilitás asztaliteniszben játszott szerepe vagy éppen a sportág menedzselési kérdései.

 

A tudományos kongresszust SZABÓ Tünde sportért felelős államtitkár-asszony, Thomas WEIKERT az ITTF elnöke, NÁTRÁN Roland a MOATSZ elnöke és ÁCS Pongrác a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékán-helyettese fogják megnyitni.