magyar | english

Együttműködés a lakosság védelme érdekében

2018. ÁPRILIS 19. Hírek Kari hírek

Együttműködik egymással a Budapest főváros Védelmi Bizottsága (Bizottság) és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (ETK).


Az erről szóló megállapodást a fővárosban 2018. április 17-én látta el kézjegyével dr. György István a Budapest Főváros Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Betlehem József, a PTE Egészségtudományi Kar dékánja.

Az együttműködési megállapodás közvetetten szolgálja a magyar lakosság életének, egészségének és anyagi javainak védelmét, valamint a védelmi igazgatásban dolgozók és hallgatók katasztrófahelyzetekre történő felkészültségének, továbbá a védelmi igazgatási felkészítések színvonalának növelését. Az együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a Bizottság mind teljesebben megfeleljen a védelmi igazgatási rendszer által támasztott követelményeknek az irányítás, képzés, technika, és bevetés-irányítás tekintetében.

Az Egészségtudományi Kar hallgatói és oktatói részt vettek a Bizottság által a lakosság védelme, tájékoztatása és riasztása, valamint a különleges jogrendi események megelőzése, továbbá a károk felszámolásában való közreműködés érdekében szervezett védelmi igazgatási szimulációs gyakorlatokon, eseményeken. Az ETK mentőtiszt képzésének hallgatói az együttműködés során megszerzett ismeretanyagot szakdolgozataik elkészítéséhez tudják majd felhasználni.

Az együttműködés keretében lehetőség nyílik a védelmi igazgatáshoz kapcsolódó tudományos projektek, védelmi igazgatási szimulációs gyakorlatok és ehhez kapcsolódó rendezvények lebonyolítására, valamint tudományos konferenciák szervezésére.