magyar | english

Hallgatói vakcinációs eljárás

2021. JANUÁR 19. Hírek Kari hírek

Kedves Hallgatónk és Diákunk!

 

COVID oltás lemondás tudnivaló:

Amennyiben valamilyen előre nem látható (kizárólag vis maior) okból kifolyólag szeretnék módosítani, vagy törölni az oltás időpontját, esetleg többszörös foglalás miatt időpontot egyeztetni, úgy az erre vonatkozó igényeket a korábban közölt telefonszám helyett minden esetben a lemondas.vakcina@pte.hu e-mail címen írásban jelezzék a név, EHA/Neptun kód és a lefoglalt időpont megadásával. Az e-mailek feldolgozása folyamatosan történik.


Az Országos Tisztifőorvos járványügyi oltások szervezésére vonatkozó tájékoztatása alapján az orvos-és egészségtudományi hallgatók, valamint a 18. éleévüket betöltött egészségügyi szakképző intézményben tanuló, gyakorlati szerződéssel rendelkező, vagy február 1-től várhatóan rendelkező diákok is egészségügyi dolgozónak minősülnek az egészségügyi ellátás kapcsán, így tájékoztatjuk, hogy lehetősége van a Pfizer-BioNTech típusú oltóanyag vakcinációjára

A vakcináció regisztrációja jelentkezési sorrend alapján kerül meghatározásra, így amennyiben szabad időpontra tudott foglalni, kérjük, hogy a foglalt időpontot megelőzően, 10 perccel korábban szíveskedjen a maradéktalanul kitöltött és aláírt járványügyi és hozzájárulási nyilatkozattal (lásd később) megjelenni! 

Jelen felületen azon hallgatók részére biztosítunk oltakozási lehetőséget, akik korábban NEM vettek részt egészségügyi és egészségügyi támogató területeken hirdetett önkéntes programjainkon, valamint akiket mintavételezési és egészségügyi ellátónál végrehajtandó feladatra NEM rendeltek ki. Azok, akik részt vettek ezekben az önkéntes aktivitásokban, számukra külön oltóponton, nem a Kar, hanem az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szervezi az oltásokat. 

A COVID-19 vakcinával történő oltásra az a TAJ számmal rendelkező, 18 év feletti állampolgár jogosult, akinél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott SARS-CoV-2 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedése). Jogosult az oltásra az is, aki a tavaszi hullámban SARS-CoV-2 fertőzésen átesett.

Mindezek tükrében a Pécsi Tudományegyetem 2021 elején az érintett szervezeti egységekkel megkezdte az oltások előkészítését a jogosultak körében, így az időpont foglalását illetően az alábbiak szerint tájékoztatjuk:

IDŐPONT FOGLALÁS

Az időpont lefoglalása a következő linkre kattintva végezhető el:

 

FONTOS, HOGY AKI SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYBEN TANUL (NEM EGYETEMISTAKÉNT REGISZTRÁL), ESETÉBEN

A NEPTUN AZONOSÍTÓ KÉRDÉSNÉL AZ OM AZONOSÍTÓT ÍRJA BE,

VALAMINT A „Várhatóan a 2020\2021-es tanév tavaszi szemeszterében részt vesz klinikai gyakorlaton?”, ILLETVE A „Várhatóan a 2020\2021-es tanév tavaszi szemeszterében befejezi tanulmányait? (végzős hallgató)” KÉRDÉSEK ESETÉBEN A NEM VÁLASZT JELÖLJE BE

időpont foglaló link: https://pte-etk.youcanbook.me/

A vakcináció elengedhetetlen feltétele, hogy a kitöltött és aláírt járványügyi, valamint hozzájárulási nyilatkozatát az oltópontra magával hozza. A járványügyi nyilatkozat nyomtatványa ide kattintva, míg a hozzájárulási nyilatkozat ide kattintva érhető el. Dátumként az oltás napjának kell szerepelnie a nyilatkozaton.

Az oltás helyszíne: 7623 Pécs, Rét utca 2. Rehabilitációs Központ földszint.

Kérjük, hogy a lefoglalt időpontjához képest érkezzen 10 perccel korábban!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oltás beadása után 15-30 percet megfigyelő szobában kell tölteni. Az orvos minden esetben meghatározza, hogy mikor engedhető el az oltott személy és ezt az időtartamot percre pontosan be kell tartani!

Orvosszakmai (oltás kontraindikációja, fertőzöttségi körülmény, speciális betegség, gyógyszerelés fennálása, stb…) kérdése esetén forduljon kezelőorvosához, illetve háziorvosáhozamennyiben az oltás időpontja, illetve egyéb adminisztratív kérdése merülne fel, úgy az adminisztracio@etk.pte.hu email címen forduljon hozzánk bizalommal!

A vakcinára vonatkozó információk, valamint az NNK oltási tervére vonatkozó tájékoztatója a következő linken érhetőek el: 

Együttműködését és segítségét az oltási program lebonyolításában ezúton is köszönjük!

 

Tisztelettel:

 

Pécsi Tudományegyetem

Egészségtudományi Kar