magyar | english

Ingyenes érettségi felkészítő levelezőre felvételizőknek

2020. JANUÁR 29. Hírek Kari hírek

LEVELEZŐ KÉPZÉS? VELÜNK LEHETSÉGES!

 

CSAK 4 EGYSZERŰ LÉPÉS A SIKERES FELVÉTELIHEZ

 

Ingyenes, online emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyam a PTE ETK-ra jelentkezőknek – 2020


A PTE Egészségtudományi Kar ingyenes, online emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot hirdet a levelező munkarendre jelentkezőknek biológia, egészségügyi alapismeretek, földrajz és társadalomismeretek tárgyakból.

 

Figyelem! Az emelt szintű érettségi eljárási díját a PTE ETKra felvételt nyertek részére a kar visszatéríti!1

 

Hogyan lehet részt venni az ingyenes online tanfolyamon?

  1. Döntés a PTE ETK Életre szóló hivatásai mellett.
  2. Döntés arról, hogy melyik tárgyból tartja lehetségesnek a sikeres emelt szintű érettségit 2020 májusában. (A korábbi évek tapasztalatai alapján a legkönnyebben teljesíthetőek a társadalomismeret és a földrajz tárgyak, illetve a karunk képzési profiljába illeszkedő biológia és egészségügyi alapismeretek.)
  3. Jelentkezés a PTE ETK online érettségi felkészítőjére a oldalon. A jelentkezés folyamatos, nincs határidőhöz kötve. Választható tárgyak: biológia, egészségügyi alapismeretek, földrajz és társadalomismeretek. 2
  4. Részvétel a tanfolyamon (a tananyagok, tesztek és online óra későbbiekben is megtekinthetőek):
    • hétfőként feltöltésre kerül a tanagyag, mely használható kidolgozott tételként is.
    • az online (élő) óra megtekintése szerdánként a 17 órától a biológia, csütörtökön 17 órától az egészségügyi alapismeretek. Földrajz és társadalomismeret tárgyakból az időpont a jelentkezések függvényében kerül meghatározásra! 2
    • péntekenként a heti tananyagból készített ismeretellenőrző teszt kitöltése.

 

További teendők a sikeres felvételihez:

  1. Jelentkezés az emelt szintű érettségire a választott tárgyból 2020. február 15-ig az Oktatási Hivatal oldalán:
  2. Jelentkezés első helyen a PTE ETK Életre szóló hivatásainak egyikére 2020. február 15-ig a oldalon.
  3. Folyamatos nyomon követése a választott kurzusnak a oldalon.
  4. Sikeres érettségi vizsga a választott tárgyból a 2020 évi érettségi időszakban.
  5. A hiánypótlási határidőig (2020. július 9-ig) a megszerzett emelt szintű érettségi feltöltése a oldalra

 

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, a program változtatásának jogát fenntartjuk. Az ingyenes online érettségi felkészítő tanfolyamon való részvétel feltétele: a PTE ETK valamely képzésének megjelölése a 2020. évi normál felvételi eljárás során.

1 Az Oktatási Hivatal által megállapított tantárgyankénti 40.000 Ft-os emelt szintű érettségi eljárási díj PTE ETK által történő visszatérítésének feltétele: sikeres felvétel a PTE ETK 2020 szeptemberében indított bármely levelező alapszintű (BSc) képzésére, valamint aktív hallgatói jogviszony megléte 2020. október 31-én. Az összeget ezen feltételek teljesülése mellett 2020 novemberében, az aktív hallgató kérelmére téríti meg a kar. Csak egy tantárgy esetében lehetséges a visszatérítés.

2 A PTE ETK által szervezett online érettségi felkészítő tanfolyam biológia és egészségügyi alapismeretek tárgyból 2020. január 13- ától elindult, azonban lehetőség nyílik a tanfolyamhoz bármikor csatlakozni. A korábbi tanagyagok, tesztek és online órák visszamenőlegesen megtekinthetőek.

Társadalomismeret és földrajz tárgyakból a tanfolyam tantárgyanként minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Ezen két tárgy esetében a tanfolyamra az igényt kérjük itt jelezni: www.etk.pte.hu/levelezo Elegendő számú jelentkező esetén a programot elindítjuk, melyről tájékoztatást nyújtunk a regisztráció során megküldött elérhetőségekre legkésőbb 2020. február 13-ig.