Karunk Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézetének 3 munkatársának nevével megjelent egy tudományos írás egy magas presztízsű szaklapban, COVID-19-es témában.
A rövid közleményükben arról számolnak be, hogy bizonyos omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) jó hatással lehetnek a koronavírus fertőzés kapcsán emlegetett „citokin vihar” nevű kórfolyamat lezajlására. Cikkükben röviden áttekintik, hogy milyen korábbi bizonyítékok szólnak arról, hogy ezek a zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően kedvezően befolyásolhatják ennek a veszélyes szövődménynek a kimenetelét. Fontos kiemelni, hogy az étrend-kiegészítők használatát minden esetben egyeztessük szakemberrel. A kérdéskör pontosabb tisztázására további klinikai vizsgálatok lefolytatása indokoltnak tűnik.
Intézetünk munkatársai:
Szabó Zoltán
Prof. dr. Figler Mária
Dr. Verzár Zsófia
Munkájukhoz gratulálunk!
A tanulmány letölthető ITT!
Vagy elolvasható ITT!