magyar | english

Koronavírus intézkedés – hallgatói tájékoztató

2020. MÁRCIUS 10. Hírek Kari hírek

Tisztelt Hallgatónk!

 

Tekintettel arra, hogy az Országos Tisztifőorvos 2020. március 8-tól visszavonásig teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el a Magyarország területén működő összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben, a Pécsi Tudományegyetem az alábbi intézkedést hozta, amely érinti az Egészségtudományi Kar hallgatóit is.


Tájékoztatom, hogy a Pécsi Tudományegyetem a koronavírus elleni védekezés körében az egyetemi polgárok biztonsága érdekében elrendelte valamennyi betegkontaktus lehetőségével járó hallgatói klinikai gyakorlati oktatás 2020. március 11. napjától történő felfüggesztését és további intézkedésig 2 héttel történő eltolását. Kérem, hogy a fenti határidőtől kezdődően a betegkontaktus lehetőségével járó hallgatói klinikai gyakorlatokon ne vegyen részt, annak pótlásával kapcsolatosan a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

 

A képzés szempontjából illetékes intézet tájékoztatja azokat a hallgatókat, akik esetében nem áll fenn a közvetlen betegkontaktus lehetősége, így a szakmai gyakorlatok tovább folytathatók, azonban ezen értesítés hiányában kérem, hogy a szakmai gyakorlaton ne vegyen részt. Az esetleges dezinformációk elkerülése érdekében szeretnénk megerősíteni, hogy a fenti intézkedésekre az egyetemi polgárok és a betegek egészségének megőrzése érdekében, prevenciós célból került sor, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán sem koronavírus fertőzött, sem koronavírus fertőzés gyanús hallgatóról nincs tudomásunk.

 

Természetesen, amennyiben bármilyen fejlemény lesz az adott ügyekben, arról haladéktalanul tájékoztatást nyújtunk hallgatóink részére.

 

Megértő türelmét előzetesen is megköszönve,

 

Üdvözlettel:

Dr. habil. Oláh András s.k.
egyetemi docens, dékán