magyar | english

NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS A SPORT ÉS A GYERMEKEK BIZTONSÁGA JEGYÉBEN

2018. DECEMBER 7. Hírek Kari hírek

Hivatalosan is aláírásra került az Európai Judo Szövetség (EJU), a Magyar Judo Szövetség (MJSZ), valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK) közötti együttműködési megállapodás.


Az együttműködési megállapodás elsődleges célja, hogy a Spanyolországban már elindított és ígéretes eredményeket hozó „Safe Fall-Safe Schools” (Biztonságos esés-biztonságos iskolák”), több európai országon átívelő oktatási-kutatási projekt Magyarországon hivatalosan is elindulhasson. A projektben a European Judo Union (EJU), a Sevillai Egyetem, a Milánói Egyetem vezető szerepet tölt be, e mellett pedig Magyarországot kizárólagosan reprezentálva a PTE Egészségtudományi Kara szerepel az akadémiai szférát képviselve a projektben. A PTE ETK a Sevillai Egyetem által kidolgozott programhoz egyik kiemelt stratégiai partnerén – a Magyar Judo Szövetségen (MJSZ) keresztül – másodikként csatlakozott Európában.

A megállapodás aláírására 2018. december 1-jén az EJU 70. Kongresszusán Kaunasban került sor, ahol Sergey Soloveychik az EJU elnöke, Jane Bridge az oktatási programokért felelős alelnök, valamint a Magyar Judo Szövetség elnöke dr. Tóth László aláírásával látta el a PTE rektora, dr. Miseta Attila által már korábban aláírt dokumentumot.

Az együttműködés távlati céljai között szerepel oktatási, kutatási, kulturális csereprogramok létrehozása, további közös kutatási projektek kidolgozása, az oktatók, kutatók, hallgatók és személyzet csereprogramokban való kölcsönös részvétele, kurzusok, szemináriumok, szimpóziumok szervezése, valamint publikációk és referenciaanyagok cseréje és terjesztése.

A „Safe Fall-Safe Schools” oktatási-kutatási program a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola tanulói körében 2019 januárjában kezdődik meg Magyarországon elsőként, a PTE Egészségtudományi Kar oktatóinak és PhD hallgatóinak részvételével.

 

Bővebb információ:
Dr. Ács Pongrác általános és stratégiai dékánhelyettes
pongrac.acs@etk.pte.hu
72 535980