magyar | english

Oklevélátadó Ünnepség az első kiterjesztett hatáskörű Ápolás MSc hallgatók részére

2019. ÁPRILIS 26. Hírek Kari hírek

2019. május 20. (hétfő) 11:00 óra


Karunkon első ízben vehetnek át kiterjesztett hatáskörű Ápolás MSc oklevelet hallgatóink. A sikeres záróvizsga és oklevélszerzés nemcsak a hallgatónak öröm, hanem a képző intézmény számára is büszkeségre okot adó, fontos esemény.

 

Hosszú évekig tartó szakmai fejlesztő munka és egyeztetési folyamat eredménye, hogy hazánkban is elindulhatott a kiterjesztett hatáskörű ápolók képzése és a frissen végzett szakemberek átvehetik oklevelüket az Ápolás MSc 6 specializációján. Fontos ez az avatottaknak, de ugyanakkor fontos az ápolói hivatás presztízsének emelése szempontjából is, valamint egyaránt mérföldkő a hazai egészségügy fejlődésében és a PTE Egészségtudományi Kar életében is.

 

Az első kiterjesztett hatáskörű Ápolás MSc oklevelek ünnepélyes keretek között történő átadására 2019. május 20-án (hétfőn) 11 órától kerül sor a PTE KTK Dr. Halasy-Nagy József Aulájában (Pécs, Rákóczi út 80., bejárat a Jogász utca felől).

 

A jelöltek részére a talár kiosztásának, az oklevél kiadásával kapcsolatos adminisztráció lebonyolításának időpontja: 9.30 óra.

Főpróba: 10.15 óra

 

Kérjük valamennyi jelölt pontos megjelenését!

 

Dress code: A PTE vonatkozó szabályzatai alapján (PTE Kommunikációs és Magatartási Kódexe, Arculati Kézikönyv) az ünnepségen alkalomhoz illő ruházat viselése a jelöltek részére kötelező; hölgyeknek: kosztüm elől-hátul zárt alkalmi cipővel; uraknak: sötét öltöny, nyakkendő, fűzős sötét félcipő.

 

A jelöltek (avatottak) részére talár, sapka és a bojt (egyetem biztosítja), valamint fehér szövet kesztyű viselése az előírt. Az alkalmi öltözet viselése a talár alatt is elvárt.

 

Dress code letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

További információ a tanulmányi ügyintézőktől kérhető.