magyar | english

Oklevélátadó Ünnepség - Pécs

2018. MÁJUS 22. Hírek Kari hírek

Oklevélátadó Ünnepség - Pécs, Széchenyi tér

2018. július 6. péntek 10 óra


A PTE Egészségtudományi Kar 1989-es megalakulását követően 1993-ban adta ki az első egészségtudományi okleveleket nyári oklevélátadó ünnepség keretében. A kar legkiemeltebb ünnepén együtt ünnepelnek a frissen avatott egészségtudományi, sporttudományi, társadalomtudományi és szociális szakemberekkel és vendégeikkel a kar oktató és oktatást segítő kollégái is.

Az oklevelek ünnepélyes keretek közötti átadására az idei évben is Pécs történelmi belvárosában, a Széchenyi téren kerül sor.

 

A jelöltek részére fontos tudnivalók:

A rendezvény gördülékeny lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a Pécsett és a Kaposvári Képzési Központban végzett hallgatók 8.00-8.30 óra között, míg a Szombathelyi és Zalaegerszegi Képzési Központban végzett hallgatók 8.30-9.00 óra között a kar „B” épület (Pécs, Szepesy u. 1. sz.) nagyelőadó termében (I. emelet) szíveskedjenek átvenni a talárt, illetve az avatással kapcsolatos adminisztratív teendőket szíveskedjenek itt elvégezni (Europass oklevélmelléklet átvétele, oklevélátadó könyv aláírása, stb.).

 

Kérjük valamennyi jelölt pontos megjelenését!

 

A jelöltek részére a Széchenyi téren 9.15 órától főpróbát tartunk, melyen kérjük a pontos megjelenést! A főpróbán meg nem jelenő jelölt részére – szervezési okokból – nem tudjuk az ünnepség keretén belül átadni az oklevelét! Megértésüket köszönjük!

 

Dress code: Az ünnepségen alkalomhoz illő ruházat viselése kötelező; hölgyeknek: kosztüm elől-hátul zárt alkalmi cipővel, uraknak: sötét öltöny, nyakkendő, fűzős sötét félcipő. Az alkalmi öltözet viselése a talár alatt is elvárt. Az időjárástól függően a zakó viselésétől el lehet tekinteni, melynek lehetőségéről a rendezvény napján adnak tájékoztatást a szervezők). A ruházattal és a jelöltek számára előírt fehér kesztyűvel kapcsolatos tájékoztató elérhető ide kattintva.

 

Az ünnepség alatt hivatásos fotós készít felvételeket az avatottakról, melyeket a diplomafoto.hu weboldalon lehet megtekinteni/megrendelni (elektronikus és papír alapú verzióban egyaránt). A képek elkészültéről e-mailen kapnak tájékoztatást az avatottak. Az e-mail cím kiadásához szükséges nyilatkozatot kérjük, szíveskedjenek a talár átvételekor aláírni.

 

Az ünnepséget követően csoportfotó készül a Szentháromság szobor déli oldalán, melyen kérnénk az avatottak részvételét.

 

A rendezvény után kérjük, szíveskedjenek a talárt és tartozékait a kar „B” épületében leadni.

 

A szabadtéri rendezvény zavartalan és biztonságos lebonyolítása érdekében szeretnénk az alábbi hasznos tudnivalókat szíves figyelmükbe ajánlani:

  • A személygépkocsival érkező vendégeink számára parkolási lehetőségekről a mellékelt térkép ad tájékoztatást. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a belváros teljes területén csak fizető parkoló áll rendelkezésre, illetve, hogy Pécs történelmi belvárosba csak engedéllyel lehet behajtani.
  • A parkolásról bővebb információ (díjszabás, hasznos tudnivalók) a biokom.hu weboldalon, található, valamint itt és itt
  • A rendezvény tömegközlekedéssel történő megközelítéséről tájékoztató letölthető itt
  • A rendezvény helyszínén sátor biztosítja az árnyékot, illetve rossz idő esetén az eső elleni védelmet, ami mellett javasolt esernyő és/vagy szalmakalap viselése.
  • A sátor alatt – korlátozott számban – ülőhelyek állnak a Vendégek rendelkezésére
  • A kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete szervezésében, az Országos Mentőszolgálat közreműködésével a rendezvény helyszínén elsősegélynyújtó járőr egységek adnak szolgálatot. Elsősegélynyújtó központ (fektető) a Szepesy utcai épület földszintjén található a rendezvény idején, ahol folyamatos ügyelet biztosított.
  • Rosszullét esetén kérjük, forduljanak az elsősegélynyújtó járőr egységekhez, a szervezőkhöz, vagy közvetlenül a helyszínen található OMSZ esetkocsihoz.
  • Mosdó a rendezvény helyszínétől kb. 80-120 m-re a kar épületeiben található (Mária u. 5-7. Vörösmarty u. 4., valamint Szepesy u. 1.). Akadálymentesített illemhely a Vörösmarty és a Szepesy utcai épületben található.
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy fotózásra csak a szervezők által engedélyezett helyekről van lehetőség.
  • A rendezvény biztonsága érdekében a helyszínen kijelölt menekülési útvonalakat kérjük szabadon hagyni, valamint kérjük a szervezők általi utasítások maradéktalan betartását! Probléma, kérdés, észrevétel esetén hozzájuk lehet fordulni segítségért.