magyar | english

Pro Sanitate-díjban részesült Dr. Császár Gabriella

2019. NOVEMBER 5. Hírek Kari hírek

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült Dr. Császár Gabriella Edit, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Zalaegerszegi Képzési Központjának adjunktusa, képzési igazgatója.

 

Elismeréséhez szívből gratulálunk!


A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, "a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét" – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, önök, akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik. Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése – emelte ki. Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter, és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár adta át.