magyar | english

Rendkívüli tájékoztatás

2021. MÁRCIUS 5. Hírek Kari hírek

Tisztelt Hallgatóink!

 

Kérem engedjék meg, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy Prof. Dr. Bódis József Államtitkár Úr mai napon azonnali hatállyal visszavonta 2020/2021. tanév második félévére vonatkozó digitális oktatás alóli felmentési engedélyeket, így a felsőoktatási intézményben 2021. március 8-tól az oktatás kizárólag digitális keretek között folytatható, a járványhelyzet alakulásától függően előreláthatólag 2021. április 7-ig.

 

Mindez azt jelenti, hogy azokon a képzéseink esetében, ahol a korábban kiadott államtitkári engedély birtokában személyes jelenléti körülmények között megszervezésre került demonstrációs termi, valamint  területi gyakorlatokat a szakmailag elfogadható keretek között, amennyiben ez lehetséges digitális oktatási körülmények között valósítjuk meg, valamint átütemezésre kerülhetnek egy későbbi, 2021. április 7-ét követő időpontra. Az esetleges változásokról szóló tájékoztatást a képzésért felelős intézet az eddigi gyakorlatnak megfelelően, és kommunikációs csatornák alkalmazásával kellő időben tájékoztatja Önöket. A digitális oktatási keretek között zajló elméleti és gyakorlati kurzusok minden változás nélkül folynak tovább, azzal kell számolni, hogy a digitális oktatás aránya növekedni fog. Az esetleges félreértések elkerülése érdekében szeretném kihangsúlyozni, hogy 2021. március 8-ától kezdődően, így már a  hétfői napon sem kell, és nem is lehet jelenléti demonstrációs termi, valamint területi gyakorlatokon megjelenni, részt venni.

 

Államtitkár Úr tájékoztatott bennünket arról is, hogy a kollégiumokat a felsőoktatási intézmény rektorának egyedi hallgatóra szóló engedélye alapján, csak a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett vehetik igénybe azon hallgatók, akik ilyen engedéllyel már rendelkeznek. Megnyugtató tehát, hogy azok a hallgatók, akik rendelkeznek a kollégiumok igénybe vételére vonatkozó engedéllyel, azoknak nem kell kiköltözniük a kollégiumokból, de új rektori méltányossági engedélyt nem áll módunkban kiadni. Azt gondolom, hogy ez elsősorban a külföldi, vagy határon túli hallgatónk részére lehet megnyugtató.

 

A koronavírus járvány újra kihívások elé állít bennünket, ehhez kérjük megértésüket, rugalmasságukat, a magunk részéről igyekszünk minden ellenőrzött információt megosztani Önökkel, valamint a szakmailag elfogadható keretek között mindent megtenni annak érdekében, hogy tanulmányaikat folytatni tudják.

 

Megértésüket előzetesen is megköszönve,

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Ágoston István

adjunktus, dékáni megbízott