magyar | english

Egészségfejlesztő program a pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban

2022. OKTÓBER 24. Hírek Kari hírek

A 2022-es tanévvel új egészségfejlesztő projektet indított a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium. Gyöngyösi Zoltán testnevelő tanár mesterprogramjának részeként az Egészségtudományi Kar Fizioterápiás- és Sporttudományi Intézetének segítségével egy komplex, az egészéges életmódra való neveléssel foglalkozó tevékenységsorozat indult el az intézményben.

A kezdeményezés felmenő rendszerben, edukatív jelleggel, több területet érintve zajlik ebben a tanévben. A program többek között kitér a tudatos táplálkozással, fizikailag aktív életmóddal, káros szenvedélyekkel, gerincmobilizációval-tartáskorrekcióval kapcsolatos ismeretátadásra.

Ennek részeként szakmai, interaktív előadáson is részt vesznek a diákok, melynek első előadója karunk oktatója Dr. Cselik Bence egyetemi adjunktus volt, aki a mozgás fontosságáról, a fizikailag aktív életmód pozitív hozadékairól beszélt a részvevőknek.

 

A projekt időtartama alatt az Egészségtudományi Kar több intézménye is bekapcsolódik a kezdeményezésbe, melyről folyamatosan beszámolunk a későbbiek folyamán.

 

A program kari koordinátorai:

Dr. Cselik Bence, adjunktus Fizioterápiás- és Sporttudományi Intézet

Szabó Zoltán, phd hallgató Fizioterápiás- és Sporttudományi Intézet