magyar | english

Egészségügyi önkénteseket keresünk

2020. OKTÓBER 27. Hírek Kari hírek

Önkéntes hallgatói tevékenység a betegellátásban

 

Kedves Hallgató! A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk a COVID-19-cel kapcsolatos, pécsi telephelyeken történő, önkéntes munkavégzésre, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.


A jelenleg elérhető önkéntes munkák:

  • PTE KK Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ - mintavétel: Feladat: orr- és garatváladék minta levétele, adminisztrációs feladatok
  • PTE KK Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ - lelet kiküldés: Feladat: excel táblázatok alapján a hallgatók kiértesítése a negatív szűrési eredményekről, a hivatalos (pte-s) e-mail címet használva
  • PTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet: Feladat: teszt eredmények felvitele MedSol rendszerbe
  • PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály: Feladat: ápolási feladatok elvégzése
  • PTE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet: betegellátás

 

A PTE Operatív Stáb egyhangú álláspontja szerint a hallgatói önkéntesség a Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 46. § (4) bekezdés d) pontja értelmében kimagasló közösségi tevékenységnek minősül, és mint ilyen feljogosítja a hallgatót kedvezményes tanulmányi rend igénybevételére.

 

A kedvezményes tanulmányi rendre vonatkozó kérelmet a kari Tanulmányi Osztályon szükséges benyújtani, amelyhez az önkéntességi szerződés másolata csatolandó. Az aláírt önkéntességi szerződés a leadást követően a megbízó fél által aláírva és szkennelve visszaküldésre kerül.

 

A jelentkezési űrlap kitöltését követően munkatársunk az általad megjelölt önkéntes munkavégzéshez tartozó szervezeti egység önkéntességi szerződését elküldi számodra, amelyet 4 db eredeti példányban szükséges beadnod.

 

Beadási helyszínek:

  • PTE EHÖK Ügyfélszolgálati iroda (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.)
  • PTE ETK HÖK iroda (7621 Pécs Mária utca 5-7.)

 

A munkavégzés betanításáról adott szervezeti egység biztosít tájékoztatást az önkéntességi szerződés leadását követően.

Az önkéntességre vonatkozó tiszteletdíj tevékenységenként egységes, a félév vonatkozásában változatlan mértékű, órabér alapú ösztöndíj.

 

A jelentkezési űrlapot a PTE-s fiókoddal tudod megnyitni, amelyet az alábbiak szerint érsz el:

E-mail: „neptun/eha-kódod”@tr.pte.hu

Jelszó: A neptun/eha-kódodhoz tartozó jelszavad.

 

A jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA érhető el.