magyar | english

Magyar Érdemrend közép és tisztikereszt polgári tagozat kitüntetések

2021. AUGUSZTUS 24. Hírek Kari hírek

A Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg a nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a köztársasági elnök által kitüntetettek listája. Az elismerések átadására a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt augusztus 23-án került sor.

Karunk is büszke arra, hogy DR. MISETA ATTILA Rektor Úr a pécsi orvos- és egészségtudományi képzések, illetve a laboratóriumi medicina fejlesztése, valamint a helyi betegellátás hatékonyságának növelése érdekében végzett kimagasló, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitűntetést vehette át.

 

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta:

DR. NYÁRÁDY JÓZSEF baleseti sebész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa az egészségügy területén, elsősorban a mikrosebészetben elért, nemzetközileg is jelentős tudományos-szakmai eredményei, valamint magas színvonalú oktatói munkája elismeréseként;

 

DR. MÉSZÁROS LAJOS Batthyány-Strattmann László-díjas tüdő- és belgyógyász, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának emeritus főiskolai tanára a hazai egészségügyi ellátórendszer fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkája, a Zala megyében élő tüdőbetegek gyógyítása iránti elkötelezettsége, valamint az egészségügyi felsőoktatás területén folytatott példaértékű oktatói és vezetői tevékenysége elismeréseként;

 

A Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetést kapta:

DR. IHÁSZ FERENC, az Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet, Edzéstudományi Tanszékének egyetemi tanára a sporttudomány, ezen belül a terheléstan területén végzett kiemelkedő kutatói-oktatói munkája, valamint a szakmai utánpótlás nevelésében és a szombathelyi sporttudományi kutatások nemzetközi rangra emelésében vállalt szerepe elismeréseként vehette át az ELTE előterjesztése által a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetését.

 

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!

 

A teljes lista az alábbi linken elérhető:

https://kormany.hu/hirek/allami-kituntetesek-marcius-15-en