magyar | english

Pótfelvételi 2021

2021. JÚLIUS 29. Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar pótfelvételi jelentkezést hirdet meg alapképzési és mesterképzési szakok esetén állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formára, azok részére, akik a 2021-es felvételi eljárásban nem vettek részt, illetve akik a 2021. évi általános felvételi eljárás során nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A jelentkező a pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézmény egy képzésére adhat be jelentkezési kérelmet.

Legyél még idén egyetemista, akár állami ösztöndíjjal is lehetsz az #ETKcsalád tagja!

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KARA ÁLTAL A 2021. ÉVI PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK

A 2021. ÉVI PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK

ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK

Nappali munkarend

Levelező munkarend

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK

Nappali és levelező munkarend

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

A felvételi összpontszám megállapításának lehetőségeit valamint a felvételi eljárásra vonatkozó további információkat a www.felvi.hu honlap tartalmaz.

Specializálódás a képzés során

A Kar egészségügyi szervező és orvosi diagnosztikai analitikus, alapképzési szakjai esetében a jelentkezés és a felvétel alapképzési szakra és nem szakirányra történik. A kar az adott specializációt minimálisan 10 illetve 15, a specializációt választó és a specializációválasztási eljárásban meghatározott követelményeket teljesítő hallgató megléte esetében indíthatja el. A minimális indítási létszámtól a kar egyedi döntéssel a kari kapacitások figyelembevételével eltérhet.
A specializáció választás a specializációválasztási eljárás keretében történik, ahol a hallgatói és kari preferenciákon túlmenően a kar figyelembe veszi a hallgató tanulmányi eredményét, illetve egészségi alkalmasságát. A specializációválasztási eljárás részletes szabályait a kar vonatkozó szabályzatai határozzák meg.

 

KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓ MESTERKÉPZÉSI SZAK

Választható specializációk: intenzív szakápoló, sürgősségi szakápoló, geriátriai szakápoló, közösségi szakápoló, perioperatív szakápoló.

A Kar ápolás mesterképzési szakja esetében a jelentkezés és a felvétel mesterképzési szakra és nem specializációra történik. A Kar az adott specializációt minimálisan 10, a specializációt választó és a specializációválasztási eljárásban meghatározott követelményeket teljesítő hallgató megléte esetében indíthatja el. A minimális indítási létszámtól a Kar egyedi döntéssel a kari kapacitások figyelembevételével eltérhet.

A specializáció választása az első szemeszterben specializációválasztási eljárás keretében történik, ahol a hallgatói és kari preferenciákon túlmenően a Kar figyelembe veszi a hallgató tanulmányi eredményét, illetve egészségi alkalmasságát. A specializációválasztási eljárás részletes szabályait a Kar vonatkozó szabályzatai határozzák meg.

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI  MESTERKÉPZÉSI SZAK

A Kar népegészségügyi mesterképzési szakja esetében a jelentkezés és a felvétel mesterképzési szakra és nem specializációra történik. A Kar az adott specializációt minimálisan 10, a specializációt választó és a specializációválasztási eljárásban meghatározott követelményeket teljesítő hallgató megléte esetében indíthatja el. A minimális indítási létszámtól a Kar egyedi döntéssel a kari kapacitások figyelembevételével eltérhet.

A specializáció választása az első szemeszterben specializációválasztási eljárás keretében történik, ahol a hallgatói és kari preferenciákon túlmenően a Kar figyelembe veszi a hallgató tanulmányi eredményét, illetve egészségi alkalmasságát. A specializációválasztási eljárás részletes szabályait a Kar vonatkozó szabályzatai határozzák meg.

Amennyiben tanári mesterképzésre jelentkezik, mindenképpen tanulmányozza át A tanári mesterképzésről szóló fejezetet.

A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (a sikeres felvételi eljárást követően) az ápolás és betegellátás, az egészségügyi gondozás és prevenció, az egészségügyi szervező, valamint az orvosi diagnosztikai analitikus alapképzési szakokon az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.

A rekreáció és életmód alapképzési szak nappali és levelező munkarendjében a motoros alkalmassági vizsga követelményeit a Pécsi Tudományegyetem Felvételi Szabályzatának kari melléklete, valamint a kar honlapján található tájékoztató tartalmazza. A motoros alkalmassági vizsgán nem kell azon jelentkezőnek részt vennie, aki testnevelésből sikeres érettségi vizsgát tett és ezt hitelt érdemlően igazolja.

Csatolandó dokumentumok

Felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítvány, felsőfokú oklevél, felsőfokú tanulmányi eredmények.

Többletpontokat igazoló és egyéb, a jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, felsőfokú tanulmányi eredmények, felsőoktatási szakképzés igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás igazolása, hátrányos helyzet igazolása, nyelvvizsgát igazoló dokumentum, OKJ bizonyítvány, sporteredmény igazolása, tanulmányi, művészeti versenyeredmény igazolása, OTD/TDK igazolás, szakmai tevékenység igazolása.

A pótfelvételi eljárás során jelentkezni (az e-felvételi szolgáltatás keretében) a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet, előzetes regisztrációt követően.

Az űrlapok kitöltésére 2021. augusztus 8. éjfélig van lehetőség.

Az e-felvételi jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb 2021. augusztus 8-ig hitelesíteni is kell. A hitelesítést az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220) lehet megtenni.

Mesterképzésre jelentkezők a felvételi elbeszélgetés (szóbeli) tárgyköreiről a kar honlapján http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/felvetelitargyak.html tájékozódhatnak.

Mesterképzések esetében a felvételi elbeszélgetésen való részvétel feltétele, hogy részvételi szándékát 2021. augusztus 10-én 9 óráig jelezze a tanulmanyi.osztaly@etk.pte.hu email címen a jelentkező, megadva nevét, születési időpontját, az email címét és a választott szakot. A felvételi elbeszélgetés a jelentkező elektronikus úton, kép- és hangátvitelre egy időben alkalmas infokommunikációs eszköz segítségével tudja teljesíteni a TEAMS programon keresztül, videóhívás alkalmazásával.

Tájékoztatom, hogy a felvételi elbeszélgetés egy lehetőség és nem kötelezettség a jelentkezők részére. A pontszámításnál az oklevél minősítés duplázása is lehetséges.

A mesterképzések esetében a felvételi elbeszélgetések 2021. augusztus 16-17. között lesznek tervezetten az alábbiak szerint:

Képzés megnevezése

Időpont

Helyszín

Egészségügyi menedzser

2021. augusztus 17. 13:00 óra

Microsoft Teams

Fizioterápia

2021. augusztus 16. 9:00 óra

Microsoft Teams

Kiterjesztett hatáskörű ápoló

2021. augusztus 16. 9:30 óra

Microsoft Teams

Klinikai laboratóriumi kutató

2021. augusztus 17. 10:00 óra

Microsoft Teams

Népegészségügyi

2021. augusztus 17. 15:00 óra

Microsoft Teams

Sportmenedzser

2021. augusztus 16. 8:30 óra

Microsoft Teams

Tanári [4 félév [egészségügyi tanár]]

2021. augusztus 17. 9:30 óra

Microsoft Teams

Táplálkozástudományi

2021. augusztus 16. 9:00 óra

Microsoft Teams

Rekreáció és életmód

2021. augusztus 16. 8:00 óra

motoros alkalmassági vizsga PTE MIK Sportcsarnok, Boszorkány út 2.

Azon jelentkezőknek, akik valamely mesterképzési szakra nem teljes kreditértékkel beszámítható oklevéllel jelentkeznek, előzetes kreditelismerési kérelmet kell benyújtaniuk a karhoz. Az űrlap ide kattintva érhető el (a http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/nyomtatvanyok.html oldalon).

A kérelmeket a Kreditátviteli Bizottság folyamatosan fogadja, a benyújtás végső határideje 2021. augusztus 9.

A konzultációs napok pontos dátumát a levelező munkarendű képzésekre vonatkozóan a kar félévkezdéskor teszi közzé.

A ponthatárok kihirdetésére előreláthatólag 2021. augusztus 28-án kerül sor. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően 2021. szeptember első napjaiban kaphatják kézhez.