magyar | english

Felsőoktatás a 21. században - Hagyomány és innováció

2017. SZEPTEMBER 20.
18:00

Egy ország jövőjét alapjaiban határozza meg felsőoktatásának minősége. Nem hogy a jövőbeli stratégiák meghatározása, de sokszor az is kérdéses, hogy jelen pillanatban hol tartunk.


Ezt a helyzetképet törekszik tisztázni az Antall József Tudásközpont pécsi irodájának őszi sorozata. A Pécsi Tudományegyetem 650. évfordulójának jubileumi emlékéve jó alkalmat szolgáltat arra, hogy egy három részes fórum keretében döntéshozók és felsőoktatási szakemberek bevonásával megvitathassuk a hazai felsőoktatás helyzetét, jövőbeli stratégiai céljait.

A sorozat nyitó rendezvényének vendége DR. BÓDIS JÓZSEF, a PTE rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, valamint TAKÁCS GYULA, a PTE EHÖK elnöke.

Hol tart ma a magyar felsőoktatás, és ezen belül a Pécsi Tudományegyetem? Milyen aktuális kihívások határolják be egy vidéki egyetem mozgásterét, érdekérvényesítő képességeit? Milyen kitörési pontok segíthetik a pécsi felsőoktatást? Hogyan változott meg a hallgatói minőség a Z generáció tagjainak jelenlétével, és ez milyen kihívások elé állítja az intézményt a jövőben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel.

A rendezvény ingyenes. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

IDŐPONT: 2017. szeptember 20., 18:00
HELYSZÍN: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1530213550350501