magyar | english

Hírek

 • Vakcina igénylése Hallgatók részére
  2021. FEBRUÁR 22.

 • A Magyar Cochrane Tagozat pályázatot hirdet kutatói pozíció betöltésére
  2021. FEBRUÁR 12.

 • Mozogj velünk, Töltsd le a NEA alkalmazást!
  2021. FEBRUÁR 12.

  Nehezen viseled a négy fal között a pandémia mindennapjait? Van megoldás! A mozgás, egészség. A NEA szoftver megoldást jelenthet arra, hogy formában maradj. Szakértők által összeállított mozgásprogramot ajánlunk, amely sérülésmentes, változatos gyakorlatokkal segít, hogy fitt és egészségges maradj. Legyél sportos, egészséges! Mozogj Dr. Kovács Antal olimpiai bajnokkal.

 • Erasmus+ pályázati lehetőségek
  2021. FEBRUÁR 11.

 • Vízhiány
  2021.FEBRUÁR 11.

  Kedves Hallgatóink!

  2021. február 12-én, pénteken 09:00-10:00 óra között a kar „A” épületében (Vörösmarty u. 4.) a vízszolgáltatás szünetel.

  A vízhiány az épület valamennyi vizesblokkját érinti (mosdók, konyhák).

 • Pro Cura Ingenii Díj 2020
  2021. FEBRUÁR 10.

  Ungár Tamás Lászlóné dr. Polyák Éva karunk adjunktusa Pro Cura Ingenii kitüntetésben részesült tehetséggondozásban való kiemelkedő oktatói teljesítményéért.

 • Új poszt az MTtT-ben
  2021. FEBRUÁR 9.

  Dr. Raposa László Bence, dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegészségügyi szakember - a PTE ETK Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének egyetemi adjunktusát választotta meg legutóbbi ülésén a Magyar Táplálkozástudományi Társaság vezetősége ifjúsági ügyekért felelős megbízottjának.

 • Megjelent a Budapesten rendezett 16. ITTF Sporttudományi Kongresszus tanulmánykötete
  2021. FEBRUÁR 07.

  Hosszas előkészítőmunkálatokat követően – a COVID-19 pandémiás helyzet miatt némi csúszással – megjelent a 2019. április 19-20-án Budapesten, a LIEBHERR Asztalitenisz Egyéni Világbajnoksághoz kapcsolódóan megrendezett asztalitenisz tematikájú tudományos kongresszus angol nyelvű tanulmánykötete. A konferencián elhangzott előadások írott változata így válik elérhetővé bárki számára, aki a helyszínen nem tudott személyesen részt venni a rendezvényen.

 • Interculturality in care – Developing international nursing students’ clinical placement in an Erasmus project @c4e
  2021. FEBRUÁR 3.

  We look forward to promoting Erasmus exchanges and co-creating innovative pedagogical tools with these great professionals! (only in the social media post topic section)

 • Utolsó felhívás oltásra!
  2021. FEBRUÁR 2.

 • Irány a PTE! Kultúrfeszt - 2021.01.25-2021.01.29
  2021. január 21.

  2021. január 25-29. között a Pécsi Tudományegyetem online, beiskolázást segítő programsorozatot hirdet, „Irány a PTE! Kultúrfeszt” címmel

 • Ergoterapeuta BSc –Nyílt Nap 2021
  2021. FEBRUÁR 03.

  Felvételi előtt állsz? Ne habozz, válassz minket, nemcsak szakmát Életre szóló hivatást adunk Neked!

 • E-learning továbbképzés indul egészségügyi szakdolgozók számára az ETK-n
  2021. JANUÁR 15.

  Nagy örömmel tájékoztatjuk kollégáinkat, hogy a vastagbél megbetegedéseiről és annak megelőzési és kezelési sajátosságairól indítunk új és hasznosítható ismerteket nyújtó továbbképzést több szakmacsoportba tartozó egészségügyi kolléga részére.

 • E-learning továbbképzés indul védőnők számára az ETK-n
  2021. JANUÁR 15.

  Nagy örömmel tájékoztatjuk védőnő kollégáinkat, hogy az egyik legnépszerűbb védőnőknek szóló továbbképzés most újra elérhető internetes távoktatási formában (e-learning) a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar szervezésében!

 • Felhívás EDUC szemináriumon való részvételre
  2021. JANUÁR 14.

  Az EDUC Szövetség tagjaként a Pécsi Tudományegyetem olyan oktatóinak, kutatóinak, doktori hallgatóinak jelentkezését várjuk, akik szeretnének részt venni az Erasmus+ program által finanszírozott European Digital UniverCity „Az oktatás és a kutatás összehangolása” munkacsomagjának keretein belül szervezett szemináriumokon.

 • Hallgatói vakcinációs eljárás
  2021. JANUÁR 19.

  Kedves Hallgatónk és Diákunk!

   

  COVID oltás lemondás tudnivaló:

  Amennyiben valamilyen előre nem látható (kizárólag vis maior) okból kifolyólag szeretnék módosítani, vagy törölni az oltás időpontját, esetleg többszörös foglalás miatt időpontot egyeztetni, úgy az erre vonatkozó igényeket a korábban közölt telefonszám helyett minden esetben a lemondas.vakcina@pte.hu e-mail címen írásban jelezzék a név, EHA/Neptun kód és a lefoglalt időpont megadásával. Az e-mailek feldolgozása folyamatosan történik.

 • IV. Egészségturizmus Konferencia – második felhívás
  2021. JANUÁR 12.

  Időpont: 2021. március 5.

   

  Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ

   

  Konferenciánk negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Lehetőséget biztosítunk az egészségturizmus trendjeinek és problémáinak megismerésére, megvitatására. Mindemellett az egészségturizmus aktuális kérdéseinek és az új kutatási eredmények bemutatására is lehetőség nyílik.

 • Pályázat megüresedett állami ösztöndíjas/állami támogatott helyekre 2020-2021 II. félév
  2021. JANUÁR 11.

  Tisztelt Költségtérítéses/Állami részösztöndíjas/Önköltséges Hallgatónk!

   

  Tájékoztatom, hogy a PTE Térítési és Juttatási Szabályzat (továbbiakban: TJSZ) 43. § (1) és (6) bekezdései értelmében, ha az államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas hallgatói létszámkeretre felvett hallgatónak a tanulmányai befejezése előtt megszűnik a hallgatói jogviszonya, vagy tanulmányait költségtérítéses/önköltséges képzésben folytatja tovább, helyére – ilyen irányú, a hallgató érintett szakját gondozó Kar által meghatározott határidőn belül benyújtott kérelem esetén – az Egyetem ugyanazon szakán költségtérítéses/állami részösztöndíjas/önköltséges formában tanulmányokat folytató hallgató léphet. Döntések meghozatalára tanévente kettő alkalommal kerülhet sor.

 • A PTE ETK specializációválasztási eljárásának eredményei a 2020/2021. tanév I. félévében
  2021. JANUÁR 11.

  Tisztelt Hallgatónk!

   

  Ezúton tájékoztatom a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kari Tanácsa által elfogadott irányadó kapacitásokról.

 • Bemutatkoznak MSc képzéseink!
  2021. JANUÁR 5.

  Bemutatkoznak az MSc képzéseink online! Ha már van egy BSc  diplomája, jobban elmélyülne a szakmában, de még nem tudja merre induljon, akkor itt a remek lehetőség. Hallgassa meg oktatóinkat, tegye fel a kérdéseit, ismerje meg a lehetőségeit!