magyar | english

Hírek

 • IV. Egészségturizmus Konferencia – első felhívás
  2020. NOVEMBER 23.

  Időpont: 2021. március 5.

  Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ

 • Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram
  2020. NOVEMBER 23.

 • Kutatók Éjszakája az Egészségtudományi Karon
  2020. NOVEMBER 18.

  IDÉN IS KUTATÓK ÉJSZAKÁJA AZ ETK-N!

   

  Két nagyon izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket online formában.

 • Adománygyűjtés az egészségügyben dolgozóknak
  2020. NOVEMBER 18.

  Kedves ETK Polgárok!

   

  Szeretnénk most is a tavaszihoz mérhető háláról és támogatásról biztosítani az egészségügyben dolgozó kollégáinkat, és hallgatóinkat.

  Gyűjtést szervezünk, melyhez örömmel várunk minden adományt.

 • VÉGZETT AZ ELSŐ ZOMBORI ÁPOLÁS BSC ÉVFOLYAM
  2020. NOVEMBER 17.

  A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara az ország legnagyobb földrajzi lefedettséggel rendelkező egészségtudományi képzőhelye, hiszen nem csupán központjában Pécsett, de Szombathelyen, Zalaegerszegen és Kaposváron is évtizedeket óta képez egészségügyi szakembereket.

 • XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal
  2020. NOVEMBER 17.

  2020. november 13-14-én került megrendezésre a XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal, ahol 6 fő képviselte az Egészségtudományi Szakkollégiumot:

 • Hallgatói ügyfélfogadási rend és diákmatrica érvényesség
  2020. NOVEMBER 16.

  Tisztelt Hallgatók!

   

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt a 20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás értelmében a Hallgatói Ügyfélszolgálaton (Vörösmarty u. 4.) a személyes ügyfélfogadás 2020. november 16-tól bizonytalan ideig szünetel.

 • Újabb sportsiker az ETK-n!
  2020. NOVEMBER 16.

  Beringer Fatime rekreáció szervező hallgatónk hetedik lett az U23-as EB-n!

 • Legújabb korlátozó intézkedések
  2020. NOVEMBER 10.

  Kedves Hallgatónk!

   

  A tegnapi napon Magyarország miniszterelnöke a járványhelyzet súlyosbodása kapcsán újabb korlátozó intézkedéseket hirdetett meg. Az Országgyűlés a mai napon várhatóan dönt ezek elfogadásáról, melyet követően ma 16 órától ül össze a PTE Operatív Stábja és hozza meg az egyetemre vonatkozó releváns intézkedéseket.

 • Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny – 2020
  2020. NOVEMBER 10.

  Kedves Hallgatók!

   

  Ismét meghirdetésre került a Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny, melynek a fővédnöke az idei évben Dr. Áder János, köztársasági elnök.

 • AIESEC
  2020. NOVEMBER 2.

  Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete 1972 óta van jelen hazánkban és dolgozik a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztésén.

 • 45 elkötelezett hallgatóra lehet büszke a PTE
  2020. NOVEMBER 2.

  45 hallgató vállalt önkéntes tevékenységet az Országos Mentőszolgálat szervezésében a lakossági COVID-19 mintavételezés támogatásában.

 • Rangos elismerés - dr. Császár Gabriella Edit
  2020. NOVEMBER 2.

  Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át 2020. október 29-én Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 • Egészségügyi önkénteseket keresünk
  2020. OKTÓBER 27.

  Önkéntes hallgatói tevékenység a betegellátásban

   

  Kedves Hallgató! A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk a COVID-19-cel kapcsolatos, pécsi telephelyeken történő, önkéntes munkavégzésre, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

 • CARE FOR EUROPE
  2020. OKTÓBER 29.

  Intézményünk 2020 áprilisában úgy határozott, hogy együttműködésre lép a Francia Vöröskereszttel és két másik európai egyetemmel, válaszul az Erasmus + program keretein belül a stratégiai együttműködési projektjavaslatokkal kapcsolatos igényekre. Projektünket elfogadták, és 2020. szeptember 1-jén hivatalosan elindult a Care for Europe program.

 • Konferencia kertében mutatták be a COVID-19 fizikai aktivitási gyorsjelentés kötetét
  2020. OKTÓBER 27.

  A COVID-19 járványhelyzet minimalizálására való törekvés a kijárási korlátozás és a további intézkedések nyomán módosították a magyar lakosság munkakörülményeit és jelentős volt a hatása a lakosság mindennapjaira.

 • Interjú egyetemünk adjunktusával, Dr. Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozóval a Nemzeti Sportban
  2020. OKTÓBER 25.

  Huszonnyolc év távlatából nézve sem tiszta még minden. Akadnak kérdőjelek a barcelonai olimpián aranyérmes dzsúdós, Kovács Antal fejében és lelkében, aki szerint az egész élete kevés lenne ahhoz, hogy megfejtse, miként s miért lett a sors kegyeltje húszesztendősen Barcelonában. Csillogó aranya 100 összetevős, amelyhez csupán egyetlen „grammnyit” tett hozzá ő.

 • Nyílt nap az ETK-n – 2021
  2020. OKTÓBER 20.

  Kedves Érdeklődő!

   

  Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy tervezetten személyes részvétellel tartjuk meg a nyílt napokat!

  Számunkra fontos, hogy az egészségügyi pályákat interaktívan, élményközpontúan bemutatva, reális és élhető pályaívet és jövőképet mutassunk be a pályaválasztóknak!

 • Emelt szintű érettségi felkészítő
  2020. OKTÓBER 20.

  A PTE Egészségtudományi Kar ismét elindítja ingyenes, emelt szintű, online érettségi felkészítő tanfolyamát.

 • Magyar Cochrane Tagozat továbbképző kurzusa
  2020. OKTÓBER 19.

  Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket következő továbbképző kurzusunkra, amelyet a járványügyi helyzetre való tekintettel távoktatási formában szervezünk "Orvosok és gyógyszerészek együttműködése a bizonyítékokon alapuló egészségügyi ellátásban 2020-ban" címmel 2020. november 27-28-án.