magyar | english

Hírek

 • Pályázat megüresedett állami ösztöndíjas/állami támogatott helyekre
  2019. JANUÁR 11.

  A PTE Térítési és Juttatási Szabályzat (továbbiakban: TJSZ) 43. § (1) és (6) bekezdései értelmében, ha az államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas hallgatói létszámkeretre felvett hallgatónak a tanulmányai befejezése előtt megszűnik a hallgatói jogviszonya, vagy tanulmányait költségtérítéses/önköltséges képzésben folytatja tovább, helyére – ilyen irányú, a hallgató érintett szakját gondozó Kar által meghatározott határidőn belül benyújtott kérelem esetén – az Egyetem ugyanazon szakán költségtérítéses/állami részösztöndíjas/önköltséges formában tanulmányokat folytató hallgató léphet.

 • Szakmai gyakorlat az Európai Unió világszerte jelenlévő delegációin
  2019. JANUÁR 9.

  Az Európai Külügyi Szolgálat és az Európai Bizottság lehetőséget biztosít fiatal szakemberek számára, hogy az EU 140 delegációján, 12+12 hónapos időtartamban, gyakornokként dolgozzanak.

 • Pályázat | Magyarország és a közép-európai térség az EU-ban, az EU a világban
  2019. JANUÁR 9.

  Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel egyetemek és a főiskolák hallgatói számára az alábbi témakörökben...

 • Szakmai gyakorlat az Európai Unió világszerte jelenlévő delegációin
  2019. JANUÁR 9.

  Az Európai Külügyi Szolgálat és az Európai Bizottság lehetőséget biztosít fiatal szakemberek számára, hogy az EU 140 delegációján, 12+12 hónapos időtartamban, gyakornokként dolgozzanak.

 • ÚNKP pályázat kari nyertesei
  2019. JANUÁR 8.

  Az ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM (ÚNKP) keretén belül pályázatot nyertek hallgatóink, oktatóink!

 • Családtámogatási kisokos 2019
  2019. JANUÁR 8.

 • EU pályázati felhívás 2019.
  2019. JANUÁR 4.

 • ÁEEK Ösztöndíj pályázat
  2019. JANUÁR 4.

  Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatot hirdet az ápoló-, mentőtiszt-, védőnő-, dietetikus-, gyógytornász-fizioterapeuta-, szülésznő-, népegészségügyi ellenőr-, dentálhigiénikus-, egészségügyi szervező-, vagy orvosi diagnosztikai analitikus BSc szakképzésben résztvevő, nappali és levelező munkarendben tanulmányokat folytató hallgatók támogatására.

 • PTE Utazó Nagykövete pályázat 2019
  2019. JANUÁR 2.

  A PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága  a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2019. évre meghirdeti az „A PTE Utazó Nagykövete” elnevezésű pályázatot.

 • A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára
  2018. DECEMBER 11.

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni egy olyan hallgatói pályázati lehetőségről, mely Stipendium Hungaricum országokban megvalósítható részképzésre, magyar hallgatóknak szól – így a Stipendium Hungaricum országok vonatkozásában a fogadás mellett küldeni is tudnak hallgatókat, ezzel esetlegesen intézményközi kapcsolatokat is építve.

 • Michalicza-ösztöndíj pályázási lehetőség 2018.12.15-ig
  2018. DECEMBER 3.

  Ezúton tájékoztatjuk az ápolás mesterképzési szakra felvételt nyert hallgatóinkat, hogy a Michalicza-ösztöndíj pályázási lehetőségre 2018. december 1-15. között van lehetőség.

 • Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra
  2018. NOVEMBER 14.

  A Mészáros Lázár ösztöndíjat elnyert hallgatókkal köthető ösztöndíjszerződésekről, valamint az ösztöndíjak folyósításának rendjéről szóló 45/2017. (VIII. 31.) HM utasítás (a továbbiakban Ut.) alapján a katonai oktatást is folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében - a korábban megjelent pályázat során nem teljesült igényekre vonatkozóan - Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

 • Irány Közép-Európa! CEEPUS Freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak 2018/2019 tavaszi félév
  2018. NOVEMBER 5.

  A CEEPUS Freemover pályázattípusban a programországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és főállású oktatók nyújthatnak be pályázatot valamennyi programország ország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe.

 • Rajzpályázat - szavazás
  2018. OKTÓBER 11.

  Kaposvári Képzési Központunk rajzpályázatot hirdetett 6-12 éveseknek az idei Kutatók Éjszakája rendezvényen, „ALKOSS, FESS, RAGASSZ AZ EGÉSZSÉG JEGYÉBEN” címmel.

 • Országos videó pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár
  2018. OKTÓBER 10.

  A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében videópályázatot hirdet a Magyar Államkincstár MesterVideó címmel. A program célja, hogy a Kincstár felmérje: mit gondolnak a diákok a megtakarításokról, az állampapírokról, valamint milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek.

 • Személyzet mobilitás pályáztatás
  2018. OKTÓBER 3.

 • Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program
  2018. SZEPTEMBER 24.

  A 2018/2019. tanévi pályázatok benyújtására, s a továbbfutó hallgatók esetében az ösztöndíj igénylésére 2018. szeptember 10-től az alábbi felületen van lehetőség: osztondij.e-kreta.hu

 • Demonstrátori Ösztöndíj pályázat eredménye
  2018. SZEPTEMBER 18.

  A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar 2018/2019 tanévre kiírt Demonstrátori Ösztöndíj pályázat nyerteseinek névsora az alábbiakban olvasható.

 • Pályázati felhívás a PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjra 2018
  2018. SZEPTEMBER 11.

  A PTE idén is meghirdeti tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat (KIÖ).

 • Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a 2018. évre
  2018. SZEPTEMBER 11.

  Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.