magyar | english

Zsolnay negyed programajánló

2018. FEBRUÁR 12. Hírek Egyetemi hírek

2018. február 23. 20.00 - Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Ismerős Arcok koncert

Az Ismerős Arcok zenekar ismét Pécsre látogat. Az érdeklődők egy remek hangulatú koncertre számíthatnak, hiszen a zenekar az elmúlt 18 év legkedveltebb dalai mellett a tavaly októberben megjelent Csak a szöveg című új albumáról is játszani fog több slágervárományos szerzeményt.

Jegyárak: 2800, -  Ft

 

ÉS

 

2018. március 1. 21:00 – 23.00 -  Zsolnay Negyed /  E78- Koncertterem

Braindogs - Tom Waits dalok élőben

Tom Waits zseniális számai, zenéje, őrülete a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekesével, Ian Siegal-lal, Ripoff Raskolnikovval, Kiss Tiborral és Varga Líviusszal, Varga Lacával, Frenkkel és Nagy Szabolccsal.

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, néhány éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek viszont olyan elsöprő sikere volt (mind a közönség – mind a résztvevők oldaláról), hogy évente megismétlésre került. Az idei turné során egy megújult programmal lép színre a jól ismert csapat.

A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek és ami kiemeli ezt a produkciót a többi tribute band közül az az, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Kiss Tibor és Varga Livius a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk nemrégiben jelentette meg harmadik lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

 

Jegyárak:

2900 Ft - elővételi jegy

3500 Ft - teljes árú, helyszínen értékesített jegy

Korhatárok: 6 éven aluliaknak nem ajánlott, 14 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel!

 

A SZERELMESEKNEK VALENTIN–NAPON:

2018. február 13.,  14.   17.00

Szerelem a csillagok alatt - Valentin-napi kalandozás a Planetárium égboltján
Zsolnay Negyed /  Planetárium

Világszerte ismert, és egyre nagyobb körben ünnepelt a Bálint/Valentin nap, a szerelmesek napja.

A szerelmespárok leggyakrabban este találkoznak, és óhatatlanul gyönyörködnek a februári csillagos ég látványában. Nekünk Magyarországon ez a téli, de sokaknak a déli félgömbön nyári égboltot jelenti. A ragyogó csillagokból gyakran választanak ilyenkor a szerelmesek.

Meghitt planetáriumi kalandozás során a résztvevő párok körbeutazhatják a Föld égboltját.
Utazzon velünk, válasszon Ön is egy csillagot párjával a planetárium kupolája alatt!

A Csoko-Láda Csokibolt jóvoltából a meghitt pillanatot szívecske alakú ajándék csokoládéval édesítjük meg. A gesztus értékű ajándék szívhez szóló szerelmes üzenetet is tartalmaz...

50 perces előadás, 12 éves kortól javasolt
Jegyár: 1200, -  Ft/fő,   kedvezményes 800, -  Ft/fő

 

A KOMOLYZENE SZERELMESEINEK:

2018. február  22. 19:00 -  Kodály Központ

Kontinenseken át

Műsor:  John Adams : Short Ride in a Fast Machine

              Samuel Barber: Hegedűverseny

              Szergej Prokofjev: Rómeó és Júlia – részletek az I. és a II. szvitből

Zenekar:    Pannon Filharmonikusok

VezényelGilbert Varga

GILBERT VARGA elegáns karmesterpálca-kezelésről híres. Mint vendég- és mint állandó karmester a világ számos jelentős zenekarával koncertezett. Rendszeresen vezényli Houston, St. Louis, Atlanta, Milwaukee, Minnesota, Utah és Nashville zenekarait, gyakran dolgozik együtt többek között Berlin, Lipcse, Frankfurt, Köln, Madrid, Budapest, Brüsszel és Glasgow zenekaraival.

Közreműködik: Baráti Kristóf hegedű

A műsorról:   Gilbert Varga igazi világutazó karmester, alig van olyan sarka a glóbusznak, ahol még ne járt és vezényelt volna. John Adams alig húsz évvel ezelőtt bemutatott rövid darabja a BBC Proms-on hatalmas sikert aratott, Barber Hegedűversenye pedig a műfaj legizgalmasabb múlt századi darabjai közé tartozik. Prokofjev másik kontinens és másik világ. A Rómeó és Júlia két szvitje nem véletlenül talán az orosz zeneszerző legnépszerűbb alkotása: egy időtlen történet karakteres és egyéni hangú újramesélése. A legendás hegedűművész-karmester, Varga Tibor fia szintén hegedűsként kezdte, egy baleset azonban kettétörte az ígéretes szólista-pályát. Így került a karmesteri pulpitusra, hogy aztán az egyik legváltozatosabb karriert fussa be a nagy amerikai zenekaroktól a Philarmonia Hungaricán át – amelynek első magyar turnéjára Yehudi Menuhinnal érkezett – egészen Taiwanig, ahol most is zeneigazgató. Baráti Kristóf napjaink egyik legkeresettebb hegedűművésze, és ebből fakadóan szintén világutazó.

A koncertet a Kodály Program keretében az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatja

Jegyárak: 5990, - Ft,  4990, - Ft,  3990, - Ft , 1000, -  Ft

 

2018. március 1. 19:00 -  Kodály Központ

Művészbejáró 3. - Zene karnyújtásnyira

Zenekar: Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok az elmúlt évadban indította bensőséges kamarasorozatát, amely a Kodály Központ Kocsis Zoltán termében zajlik. Műsoron a muzsikusok legkedveltebb művei szerepelnek egyedi kamaraformációk előadásában. A koncertre a Kodály Központ művészbejáróján át vezet az út.

Közreműködik: Jónás Sámuel - nagybőgő
Kovács István - nagybőgő
Suha Antal - nagybőgő
Váradi Sarolta - nagybőgő
Tuzson Tamás - mélyhegedű
Herczeg Nóra - gordonka
Gárdai Viktória - fuvola
Sávay László - oboa
Kugyelka Zsolt - vibrafon
Németh-Tóth Tímea - hegedű
S. Kiss Gyöngyi - hegedű
Székely Ond - gordonka
Arnóth Zoltán - klarinét

Jegyárak: 1500, -  Ft

 

2018. március  8.  19:00 - Kodály Központ

A mentor

Műsor: Kurtág György: Stele

                Johann Sebastian Bach: d-moll zongoraverseny, BWV 1052

                Szergej Rahmanyinov: Szimfonikus táncok

ZenekarPannon Filharmonikusok

VezényelVajda Gergely

Közreműködik: Palojtay János  - zongora

A műsorról: A nemrég elhunyt Kocsis Zoltán emlékére szervezett, 2017 novemberében kezdődő koncertsorozat második állomásán három korszak három olyan zeneszerzőjének a művei kerülnek terítékre, akiket megnyilatkozásai alkalmával a jeles zongorista és karmester is legfontosabb inspirációi közé sorolt. Időben közülük Bach első zongoraversenye a legkorábbi, amely eredetileg nem is zongorára, hanem csembalóra íródott.  A mű a lipcsei években került ki a Tamás-templom karnagyának alkotói műhelyéből, de gyökerei még egy korábbi periódusra, az 1717-1723 közötti kötheni időszakra vezetnek vissza. Eredetije valószínűsíthetően egy hegedűverseny volt, a csembalóváltozat Bach saját használatára vagy szintén virtuóz hangszerjátékos fiai számára készült. Rahmanyinov nagyzenekari Szimfonikus táncai több mint két évszázaddal később születettek. A három tételes mű az orosz mester utolsó kompozíciója. Kocsis Zoltán 2016-ban még aktívan közreműködött a Kurtág György 90. születésnapjára szervezett ünnepi koncertsorozatban. 

A koncertet a Kodály Program keretében az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatja.

Jegyárak:  3990 , - Ft,  2990, - Ft,  1990, - Ft , 1000, -  Ft

 

Folyamatosan megtekinthető  az m21 Galériában  2018. március  19. napjáig:

Az érzékelhető felosztása – Mátis Rita és Kis Endre kiállítása

Mátis Rita akt festészetének központjában a lét ábrázolhatóságának örök problémája áll, ezt próbálja visszaadni a műteremben vagy a tájban beállított színpadias, erős gesztusokkal telített, drámai vagy idilli szituációkban, melyek megjelenítéséhez „választott tradíciókhoz” nyúl vissza. Cagnacci, Velázquez, Renoir, Vallotton, Bonnard, Ferenczy, Csernus, Konkoly képei arra inspirálják, hogy e nagy elődökhöz hasonlóan, ő is alapvető emberi történéseket jelenítsen meg. Mátis Rita egyúttal festményeinek visszatérő szereplője, néhol megsokszorozva, néhol másokkal együtt jelenik meg a vásznain. Az alkotó „én” olykor középponti, dramaturgiát szervező szerepet tölt be képein, máskor csak a történetek sztereotip főszereplője. Viselkedése egy abszolút személyes viselkedés, ami a saját maga állapotára vonatkozik, ugyanakkor archetipikus, hiszen az eljátszott történetek minduntalan megismétlődhetnek.

Kis Endre festészetének legfőbb mozgatórugója a kettősség. Festményein ellentétes ideológiák feszülnek egymásnak, miközben a realista és absztrakt, hagyományos és digitális, festői és grafikus képalkotói eljárásmódok közötti kapcsolat kialakításának lehetőségét vizsgálja. Montázsszerű kompozícióin a klasszikus festészeti és számítógép inspirálta elemek ütköztetésével drámai feszültséget hoz létre, amelyben a valóság töredezettségében rendet kereső ember egzisztenciális küzdelmét igyekszik tükrözni. A bibliai témájú képein vallási motívumokat állít szembe jelenkori komponensekkel, így reagálva a számára fontos kortárs jelenségekre. Ez a dialektika grafikáin is nyomon követhető. Ezekben a virtuális valóságtól mentes manualitás, valamint a természeti hatások ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a számítógépek által alkotott metaforikus tér. A civilizációtól félreeső, kukoricaföldek oltalmában meghúzódó tanyán vagy erdőben készült alkotásait digitálisan újrafogalmazza, így hozva létre a kész művet.

Jegyárak: 700, -  Ft, d/ny   500, -  Ft

 

2018. február 24. 16.00 /   Zsolnay Negyed - m21 Galéria – TÁRLATVEZETÉS!

A kiállító művészek bemutatják alkotásaikat! Mátis Rita személyesen, míg Kis Endre virtuálisan Skype kapcsolaton keresztül csatlakozik az eseményhez.
A tárlatvezetésen az m21 Galériába megváltott jeggyel lehet részt venni.

 

A JAZZ KEDVELŐINEK KÉT KONCERTET AJÁNLOK:

2018. március 8. 20.00 - Zsolnay Negyed/  E78 – Koncertterem
Metronóm Jazz Klub:  Czirják Csaba Trió

„Makroláb” lemezbemutató koncert

Czirják Csaba a negyvenes generáció kiválóan képzett gitárosa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola elvégzése után a bostoni Berklee College of Music hallgatója volt. Magyarországra visszatérve több műfajban és felállásban is kipróbált muzsikusként ismeri a közönség.

A mostani trió felállás a saját kompozíciók és sztenderdek részletesebb kidolgozását helyezi előtérbe. Tág teret enged a hangszerek közti interakciónak, központi szerepet adva a gitár komplex harmónia-struktúráinak, együttműködve a dob és bőgő ritmikai koncepciójával. A a hangszerek közti, szinte a gondolatolvasásig eljutó kommunikáció a jazz-improvizáció sajátja, amely ilyen minimális hangszer összeállításban is izgalmas hangzásélményt produkál.
A trió 2017 decemberében megjelent Markoláb című új lemezén nyolc eredeti kompozíció található. Ennek anyagát mutatják be koncertjükön.

Közreműködik:  Czirják Csaba – gitár, Bögöthy Ádám – nagybőgő, Czirják Tamás – dob

Jegyárak: 1500, -  Ft,   diák 1100, -  Ft

 

2018. április 12. 20.00Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem
Metronóm Jazz Klub: Barabás Lőrinc Quartet
Lemezbemutató koncert

A Barabás Lőrinc Quartet második albuma a 2016 őszén megjelent Beardance nyomdokain halad tovább a jazz, az elektronikus zene és a világzene határán. A formáció 2016 februárjában lelte meg végleges felállását Cséry Zoltán billentyűssel, Herr Attila basszusgitárossal és Nagy Zsolt dobossal.

Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, akivel rendszeresen lehet találkozni a Random Trip esteken. Popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon játszik a billentyűzeten.
Herr Attila többek között a Besh o droM zenekarból ismert. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről: sem több, sem kevesebb, mint amennyi kell.
Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik pop és jazz-zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, zenei nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban is.

Jegyárak: 1500, -  Ft,   diák 1100, -  Ft

 

A KÜLÖNLEGESSÉGEKET  KEDVELŐKNEK A  KODÁLY  KÖZPONTBAN:  

 

Az elmúlt 50 év legnagyobb világslágerei a Beat korszaktól a 90-es évekig  Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, ZSÉDA  és Thuróczy Szabolcs tolmácsolásában a Kodály Központban !

2017.  március 13. 19.00 – Kodály Központ
Like A Rolling Stone

A Like a Rolling Stone produkció Bob Dylan azonos című daláról kapta nevét, nem véletlenül: Dylan-től kezdve Joplin-on, Hendrix-en és a Beatles-en keresztül Lenny Kravitz-ig érinti a rocktörténet fontosabb állomásait. Az este hamisítatlan házibuli-hangulatához a zenét Chris Mattheisen és a Bonus Track Band szolgáltatja, olyan neves művészekkel megtámogatva, mint Ónodi Eszter, Adorjáni  Bálint,  Gryllus Dorka, Zséda  és Thuróczy Szabolcs.

A Chris Mattheisen és a Bonus Track elnevezésű formáció 2009-ben alakult. Tagjai, Giret Gábor és Kottler Ákos rutinos, több nagy zenekart megjárt zenészek. Barátaik Hudák Imre és Fényes Gábor szintén sok éves zenei múlttal rendelkeznek, valamint a két energikus frontember Suga János és az amerikai származású Chris Mattheisen. Repertoárjuk esszenciális válogatás a Rock’N’Roll, Funky, Rythm and Blues és West Coast stílus ismert slágereiből a 60-as évektől egészen a napjainkig.

Jegyárak:  3990, -  Ft, 3490, -  Ft, 2990, -  Ft  (jegyek már csak korlátozott  számban, főként az erkélyen!)

 

2018. március 20. 19.00 – Kodály Központ

Mystical Power of the Shaolin Monks

Shaolin, a szent Song Shan hegy lábánál fekvő misztikus szerzetesváros évszázadok óta Kína fizikai, mentális és spirituális központja.

Egy Damo nevű indiai szerzetes alapította a Zen Buddhizmust itt több mint 1500 évvel ezelőtt. Ezen felül a szerzeteseknek olyan fizikai gyakorlatokat mutatott és tanított, amit ő Kung-Fu-nak nevezett.A Shaolin templomot a mai napig Kína egyik legnagyobb szent helyeként és műemlékeként tartják számon. Diákok ezrei fejlesztették tökéletesre Kung-Fu tudásokat a templom körül elhelyezkedő iskolákban, ahol a Zen Buddhizmus szigorú szabályai szerint éltek.

„A mi to fo“ az új show címe, amelyben a 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit, amelyek túllépnek a fizika határain.
Qi-jük (testi energiájuk) kontrollálása a légzés és az edzések segítségével lehetővé teszi számukra, hogy kőtányérokat, fatálakat és vasrudakat törjenek szét testükön és fejükön. Tudnak lándzsákon, kardokon és szöges ágyon feküdni. Lándzsahegyeket szegeznek a torkuknak, és át tudnak dobni egy varrótűt egy üveg tányéron.

Élőben láthatják ezeket a hihetetlen gyakorlatokat a kolostor történetének, drámai történelmének, a misztikus alapító, Bodhidharma és az ő szigorú élet-szabályainak kontextusába szőve.

A templom misztikus szépsége, a Song Shan hegy archaikus természeti ereje szintén megjelenik az előadásban, akárcsak a Kung-Fu szerzetesek lenyűgöző tömeggyakorlatai.Ezen felül a közönség betekintést nyerhet a kínai filozófia titkos világába, a mítoszokba, és megismerkedhet a Zen buddhizmus bölcsességeivel valamint a csi fantasztikus testgyakorlataival, mely maga a test saját energiája.

Az elmúlt 23 évben több mint 5 millióan látták és csodálták a Shaolin szerzetesek misztikus erejét 5 kontinensen, több mint 6000 előadás során.

„A mi to fo“ egy újabb lépés a látványos show továbbfejlesztésében, amely betekintést nyújt a nézőknek a misztikus régi Kínába.

Szervező: Táncművészetért Közhasznú NKft.

Jegyárak: 7900 , - Ft, 6900, -  Ft,  5900, -  Ft

 

2018. március 26.  19:30–22:00 – Kodály  Központ
Messiás.ma - Rockoratorikus Passió

A Reformáció emlékév keretében, Georg Friedrich Händel örökérvényű remekművéből, a Messiás című oratóriumból szcenírozott előadás készül. Az átdolgozás hagyományos és mai elektronikus hangszerekkel kombinált rockoratórikus passió, mely Messiás.ma címmel kerül bemutatásra. A zene liturgikus, bibliai szövege új magyar fordításban kerül bemutatásra. Az alkotók és a különböző műfajokból érkező közreműködők célja, hogy a Händel csodálatos oratóriumát a különböző zenei műfajok kedvelőinek, és minden korosztály számára élvezetessé tegyék, eljuttatva így a csodálatos mű üzenetét az előadás nézőihez. A barokk hangzást a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint a nagy szakmai elismertségnek és közszeretetnek örvendő Új Liszt Ferenc Kamarakórus képviseli.

Az oratórium klasszikus vonulatát a négy vezető szólista Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor), valamint Gábor Géza (basszus) képviseli.

A közreműködő gárdában olyan közismert szereplőket találunk, mint Karácsony János James (LGT), vagy a musical színpadokról ismert Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál, Szemenyei János. Az előadás közel száz művész részvételével jön létre, melyben a Fodor Zoltán, Harangozó Gyula-díjas koreográfus által vezetett Inversedance – Fodor Zoltán Társulat képviseli a színpadi mozgást és táncot. A produkció jelmeztervezője Horváth Kata, megálmodója, karmestere, zenei és művészeti vezetője Várkonyi Mátyás, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Generál együttes vezetője, a Rock Színház alapító-igazgatója.

Közreműködik:
Rácz Rita (szoprán)
Balogh Eszter (alt)
Csengeri Attila (tenor)
Gábor Géza (basszus)
Csuha Lajos
Földes Tamás
Makrai Pál
Malek Andrea
Szemenyei János
Karácsony János - James

Korrepetítor, billentyű: Kertes Anna
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Inversedance – Fodor Zoltán Társulat
Rock Theater Band
Gyermekszereplők

Karmester, rendező: Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas
Koreográfus: Fodor Zoltán Harangozó Gyula-díjas
Jegyárak:

Jegyárak :   4900,-  Ft,   3900, -  Ft,  2900, - Ft

 

Majd  a Zsolnay Negyedben: a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó  koncertezik  az  E78 – ban!

2018.  április 14. 21.00  - Zsolnay Negyed /  E78 – Koncertterem
Európa Kiadó koncert

A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött.
Az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón 2004-ben, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással. Az együttes legfrissebb anyaga 2016 év végén jelent meg ...Valahol lenni ... címen. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett, nyár elején pedig egy teltházas MÜPA koncerttel örvendeztette meg a rajongókat!

“Hosszú távollétek, valamint húsz év alkotói szünet után 2013-ban új Európa Kiadó dalok voltak születőben, ezért két évtized elteltével egy frissen megváltozott felállásban, ismételten belevágtunk egy rendszeresebb, aktívabb zenekari munkába. A folyamat korai szakaszának dokumentumaként még abban az évben megjelent Annak is kell... című CD-nk, rajta új számainkkal. Az anyag úgy alkotói, mind megvalósítási szempontból leginkább felvetéseket tartalmazott, kísérleti jellegű volt, formai és tartalmi útkeresés. Kezdő lendületet adott ugyanakkor annak a folyamatnak, amelynek eredményeként mára kiforrottabb módon létrejöhetett ez az új kiadvány ...Valahol lenni... címmel.”
/Menyhárt Jenő/

Jegyárak:    Early bird 1990 , -  Ft
Elővételben 2490, -  Ft, a helyszínen   2990, -  Ft

Az online jegyvásárlás mellett jegyek válthatók személyesen is: Zsolnay Negyed Infopontok, Kodály Központ jegypénztár, Művészetek és Irodalom Háza, Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs Pont, Partyzoo Jegyiroda

Korhatárok:  Hat éven aluliaknak nem ajánlott, 14 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel!

 

Bősze Ádám  először  szerepel  a   zenei  stand-up comedy  műfajával  a  Kodály Központ  Kocsis Zoltán termében

2018. március  9.  18:00 -  19.30  Kodály Központ

#szeretnekahallgatok - Bősze Ádám önálló estje

Az első zenei stand-up comedy Pécsre érkezik. Bősze Ádám, a zenekar Újévi hangversenyeinek állandó házigazdája mindig képes megnevettetni a közönséget humorbonbonjaival. Az eddigi ízelítők után most főfogásként élvezheti a hallgatóság a műfajteremtő magánszámot.

Jegyárak :  2990, -  Ft

 

És  fellép a stand up  nagymestere, Bödőcs  Tibor  a  Kodály Központban a "Nincs idő gólörömre" című önálló estjével  

2018. május  28.  18.00 és 20.30 – Kodály  Központ

Bödőcs Tibor Pécsen - DUPLA

Vendég: Tóth Edu

Jegyelővétel:
- Kodály Központ pénztára, nyitva: H-Szo 10-18 óra, illetve esti rendezvények ideje alatt
- Zsolnay Kulturális Negyed pénztárai, nyitva: H-V 9-17 óra, április 1-től 9-18 óra
- Művészetek és Irodalom Háza (Pécs, Széchenyi tér), nyitva: H-P 8-18 óra

Online:
- a 18:00-s előadásra: https://tixa.hu/bodocstibor201805281800_pecs
- a 20:30-as előadásra: https://tixa.hu/bodocstibor201805282030_pecs

 

AKI  SZERET ELŐRE  GONDOLKODNI ÉS HELYET  FOGLALNI,  AZ  MÁR  MEGVEHETI  JEGYEIT  A  BUDAPESTI  KLEZMER BAND KONCERTJÉRE:

2018. szeptember 23. 19:00 - Kodály Központ

Budapest Klezmer Band koncert -  Sztárvendég: Falusi Mariann

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt.

A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.
A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 25 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert..

Jegyárak:
I. rendű: 4190, -  Ft
II. rendű: 3690, -  Ft
III. rendű: 3290, -  Ft

Amennyiben a  jövőben nem szeretne kulturális ajánlót, kérem jelezze felém.

JEGYEK  MÁR  KAPHATÓAK MINDEN  PROGRAMRA :  

www.jegymester.hu  valamint a

Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Művészetek és Irodalom Háza
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Kellemes  válogatást  kívánva,
Üdvözlettel: Fenyvesi Zsuzsanna  közönségszervező  (20/2828–507)