magyar | english

2 éves egészségtudományi BSc képzés – oklevéllel rendelkezőknek!

2020. FEBRUÁR 12. Hírek Kari hírek

Akár 2 év alatt ápoló, dietetikus, mentőtiszt, gyógytornász, szülésznő, védőnő BSc végzettség szerezhető állami ösztöndíjas képzés keretében a PTE Egészségtudományi Karán (a 8 szemeszteres BSc képzésbe a közös tudományterületekből /bölcsészet-, egészség-, orvos-, társadalom-, természettudományi/ korábbi tanulmányok során megszerzett ismertetek befogadásával).


A fentiekben felsorolt képzések 2 év alatti teljesítésének feltétele egy, az alábbi, már meglévő főiskolai/BSc egészségügyi végzettség az alábbiak közül: ápoló, dietetikus, mentőtiszt, gyógytornász, szülésznő, védőnő.

 

Az akár 2 év alatti teljesítést az teszi lehetővé, hogy a korábbi ismeretek beszámítását követően a képzés speciális tanmenet szerint halad (melyben a szakmai tananyag tartalom megegyezik a hagyományos képzéssel).

 

Választható munkarend és képzési hely:

Képzés neve

Képzési hely

Munkarend

Ápoló

Pécs

Nappali, levelező

Ápoló

Szombathely

Levelező

Dietetikus

Pécs

Nappali

Gyógytornász

Pécs, Zalaegerszeg

Nappali

Mentőtiszt

Pécs

Nappali

Mentőtiszt

Szombathely

Levelező

Szülésznő

Szombathely

Nappali, levelező

Védőnő

Kaposvár, Szombathely

Nappali

 

A levelező képzésben a konzultációs napok rugalmasan, a hallgatói igények figyelembevételével kerülnek meghatározásra (havonta átlagosan egy hét – 5 nap - a konzultációs hetek száma).

 

A képzés állami ösztöndíjas (díjmentes) mindazoknak, akik nem használták még ki az állam által biztosított 12 féléves keretet, míg az ezt kihasználó jelentkezők önköltséges képzésben vehetnek részt.

 

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzés esetében is utazási kedvezmény vehető igénybe.

 

Életkortól függően igényelhető a diákhitel.

 

A BSc oklevél megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből (akár eszperantó, vagy lovári, továbbá angol/német, stb.) államilag elismert középfokú (B2) nyelvvizsga szükséges.

 

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a www.felvi.hu weboldalon 2020. február 15-éig! A felvételi eljárás során lehetőség nyílik nemcsak a korábbi középiskolai és érettségi eredmények, hanem a főiskolai/BSc oklevél minősítése alapján is felvételizni. Az oklevél minősítése alapján a felvételi pont alakulása a következő: közepes minősítésű oklevélnél 320 pont, jó minősítésnél 360 pont, jeles minősítés esetén 400 pont1. Figyelem! A főiskolai/BSc oklevél meglétével teljesül a felvételi eljárás bementi követelményként meghatározott emelt szintű érettségi bizonyítvány követelménye!

 

A képzéssel kapcsolatos bővebb felvilágosítás: +36-30-1842 289

 

1Bővebb információ: PTE a felsőoktatási szakképzés, alapképzés, valamint osztatlan képzés felvételi eljárási rendje a Pécsi Tudományegyetemen c. Szabályzata 6. sz. melléklet, valamint felvi.hu.