magyar | english

Legújabb korlátozó intézkedések

2020. NOVEMBER 10. Hírek Kari hírek

Kedves Hallgatónk!

 

A tegnapi napon Magyarország miniszterelnöke a járványhelyzet súlyosbodása kapcsán újabb korlátozó intézkedéseket hirdetett meg. Az Országgyűlés a mai napon várhatóan dönt ezek elfogadásáról, melyet követően ma 16 órától ül össze a PTE Operatív Stábja és hozza meg az egyetemre vonatkozó releváns intézkedéseket.


Ebből fakadóan függetlenül attól, hogy számtalan alternatívára készülünk folyamatosan, karunk csak korlátozottan tud tájékoztatást nyújtani a holnapi naptól életbe lévő oktatási rendről. Biztosítom Önöket, hogy a kari hatáskörbe rendelt intézkedések meghozatala során a legmesszebbmenőkig érvényesíteni kívánjuk a hallgatói érdekeket!

Tájékoztatjuk, hogy 2020. november 11-étől (szerdától) online oktatás keretében zajlik valamennyi elméleti óra! Tehát az órarendben meghirdetett idősávban az MS TEAMS alkalmazáson keresztül zajlik az oktatás.

A gyakorlati foglalkozások vonatkozásban az intézetek felmérik, hogy mely tárgyak vonatkozásában lehetséges az online oktatás és melyek azok, amelyeket későbbi időpontban lesz szükséges és lehetséges teljesíteni. A gyakorlati foglalkozások kapcsán a képzésért felelős intézet bevonásával nyújtunk részletes tájékoztatást.

A miniszterelnöki bejelentés érintette a kollégiumok kiürítését is. Konkrét információnk jelenleg nincs, azonban arra kell készülni, hogy rövid- vagy középtávon el kell hagyni a kollégiumokat.

Büszkék vagyunk azon hallgatóinkra, akik tanulmányaik mellet, a súlyosbodó járványhelyzetben önkéntes tevékenységet vállalnak! Köszönjük a lelkesedésüket, értékes munkájukat! Karunk vezetősége azon dolgozik, hogy részükre lehetőség szerint továbbra is biztosított legyen a kollégiumi ellátás.

Minden további pontosító információt Neptun üzenet, illetve kar weboldalán és Facebook oldalán hír formában a lehető legrövidebb időn belül eljuttatunk minden érintettnek.

 

Továbbra is Vigyázzunk Egymásra!

 

Prof. dr. ÁCS Pongrác
egyetemi tanár,
dékáni feladatokat ellátó általános dékánhelyettes

 

Együtt Tényleg Könnyebb!
#ETKcsalád