magyar | english

Tanulmányi úton a protonterápiás központban

2019. MÁRCIUS 13. Hírek Kari hírek

A PTE ETK KKK Képalkotó Diagnosztikai Tanszék szervezésében tanulmányút került megvalósításra, közel 20 fő részvételével (hallgatók és oktatók közös programjaként) a Wiener Neustadt Medaustron GMBH. látogatása céljából, ami nemzetközi szinten is egyedülálló protonterápiás központként funkcionál.


Miért is jó részt venni egy tanulmányúton?

Ha fejleszteni szeretnéd idegennyelvi készségeidet, külföldi kapcsolatokra akarsz szert tenni, illetve szélesíteni szeretnéd látókörödet, feltétlenül élned kell a lehetőséggel.

A 2018/19-es tanév őszi szemeszterére egyetemünk Kaposvári Képzési Központjának Diagnosztikai Tanszéke tanulmányutat hirdetett a másod-és harmadéves radiográfus hallgatók számára. Ez egy remek alkalom volt arra, hogy a vizsgaidőszak befejeztével, tudásunkat kibővítsük a bécsújhelyi protonterápiás központ egyedülálló eljárásainak megismerésével. A MedAustron által nyújtott előadás keretein belül, szaknyelvi tudásunkat a gyakorlatban is kamatoztatni tudtuk. Ez a későbbiekben előnyként szolgál a szakdolgozat elkészítéséhez, illetve az angol szakirodalom feldolgozásához.

Utazásunk során látogatásra került a kapuvári röntgenmúzeum is, ahol több mint 20 muzeális állapotú eszközből álló magángyűjteményt tekinthettünk meg. Ezáltal átfogó képet kaphattunk a technika fejlődéséről, illetve a képalkotó eljárások korszerűsítéséről.

Szabadidős tevékenységként betekinthettünk a Soproni sörgyár munkálatainak rejtelmeibe, természetesen két pohár sör kíséretében. Az este folyamán az oktatók és a hallgatók bowling-pályán mérhették össze „erejüket”, ezáltal kötetlenebbé téve a tanár-diák viszonyt.