magyar | english

Ápolás az Intediszciplinális Egészségügyben

2023. MÁJUS 3. Hírek Oktatás, Tanulmányi Ügyek

Örömmel jelentjük be, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (Magyarország) a Dél-Csehországi Egyetemmel (České Budejovice, Csehország), a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemmel (Szlovákia) és a Rzeszówi Egyetem Orvosi Tudományok Főiskolájával (Lengyelország) együttműködve társpartner a Visegrádi Alap által jóváhagyott "Ápolás az interdiszciplináris egészségügyben" című projektben.

A projektpartnerek közösen szervezik meg a XV. Nemzetközi Ápolói Szimpóziumot "Ápolás az interdiszciplináris egészségügyben" címmel, amelyre 2023. szeptember 21-22-én kerül sor a Rzeszów melletti Jasionkában Lengyelországban.

A tudományos rendezvény az egészségügyi dolgozók növekvő jelentőségét mutatja be az egészségügyi ellátórendszerben, válaszul a folyamatosan növekvő társadalmi igényekre. Az egyes tematikus szekciók előadásai az ápolás és a közegészségügy fejlesztésére irányuló kutatásokra és stratégiákra összpontosítanak, mind globális, mind helyi szinten. A tervezett oktatási műhelyek lehetőséget biztosítanak a modern egészségtudomány legújabb vívmányainak megismerésére. Kiváló lehetőség továbbá a tapasztalat- és eszmecserére, valamint az ápolástudomány legújabb tudományos eredményeinek megismerésére. A rendezvény jó alkalom az ápolói szakma pozíciójának megerősítésére a partnerországokban, és olyan környezetet teremt, amely elősegíti e szakmai csoport fejlődését.

A Visegrádi Alap keretében nyújtott finanszírozás elismerés és kiemeli az ápolók fontosságát a társadalom számára az egészségügyi ellátáshoz való egyetemes hozzáférés biztosításában.

A Pécsi Tudományegyetemet az Egészségtudományi Kar képviseli a projektben Prof. Dr. Betlehem József, Dr. Máté Orsolya és Pusztai Dorina részvételével.

A szimpózium részletes programja a https://symposium2023.ur.edu.pl/  oldalon érhető el.

projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap Visegrádi Támogatások keretében. Az alap küldetése a fenntartható közép-európai regionális együttműködésre vonatkozó elképzelések előmozdítása.