magyar | english

Beszámoló kreatív rajzpályázatról

2024. MÁRCIUS 18. Hírek Pályázatok

A PTE Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Alapozó, Szülésznői és Védőnői Intézet kreatív pályázatot hirdetett meg a hallgatóink számára, melyben sejtbiológiai témákban kellett alkotniuk. 

A cél az volt, hogy a diákok kreatív módon fejezzék ki tudásukat és szakmai érdeklődésüket. A pályázat keretében a résztvevő hallgatóknak három meghatározott ábrát kellett kézzel vagy digitálisan megalkotniuk sejtbiológia témakörében. A kiemelt alkotások pedig bekerülnek az Intézet által készítendő digitális, interaktív tankönyvbe, mely a Sejtbiológia alapok címet viseli majd.

A pályázatra összesen 27 lelkes hallgató küldte be munkáit, melyek mindegyike lenyűgöző alkotásokat tartalmazott. A kiemelkedő minőségű pályaművek komoly kihívást jelentettek a két nyertes kiválasztásában, akik részt vesznek majd a digitális tankönyv elkészítésében. A nyertesek Aradi Tamás, és Blahó Jázmin.

Örömmel és büszkeséggel tölti el minket, hogy ilyen sok tehetséges és elkötelezett fiatal vett részt a kezdeményezésben.

A beérkezett pályamunkákból összeválogattunk néhányat, melyet az érdeklődők az „A” épület (7621, Pécs, Vörösmarty u. 4.) aulájában meg tudnak tekinteni, a győztes alkotásokkal együtt.

Nagy öröm számunkra, hogy a pályázatnak hála ennyi tehetséges fiatalt ismerhettünk meg akik megmutatták nekünk művészi és szakmai tehetségüket is.

Gratulálunk és köszönjük hallgatóinknak a munkájukat!