magyar | english

Térítésmentes németországi tanulmányút ápoló hallgatók számára

2017. DECEMBER 12. Hírek Pályázatok

A PTE ETK Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézet  és a Magyar-Német Együttműködés az Egészségügyi Iskolai és Felsőoktatásért Közhasznú Alapítvány (MNE) 4 napos tanulmányutat szervez Frankfurt am  Mainba ápoló szakos hallgatók számára.


A szakmai út ingyenes, költségeit (utazás busszal, szállás 2-3 ágyas szobákban, napi három étkezés, programok díja) az Alapítvány fedezi.

Az utazás során tolmács biztosított, így a részvételnek nem feltétele a német nyelv ismerete.

 

A 2004 óta működő MNE Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi csereprogramok, németországi szakmai gyakorlatok, valamint közös, tudományos projektek megszervezésére és lebonyolítására, továbbá a nyelvoktatás fejlesztésére, valamint ösztöndíjak odaítélésére.

 

A tanulmányút elsődleges célja, hogy a hallgatók információt szerezzenek a német egészségügyi rendszer felépítésével kapcsolatban, továbbá az intézménylátogatások során betekintést nyerjenek több frankfurti egészségügyi intézmény (pl. Bethanien Krankenhaus, Markus Krankenhaus, HSB Altenpflegeheim) napi munkájába. Lehetőség nyílik az MNE Alapítvány gyakorlati programjának és egyéb együttműködési lehetőségeinek megismerésére, illetve hangsúlyt kap a német nyelv elsajátításához szükséges motiváció kialakítása, valamint a már meglévő nyelvtudás fejlesztése is.

A szakmai programok (előadások, prezentációk, intézménylátogatás) mellett két részletben városnézésre is sor kerül, ahol Frankfurt fő látnivalóival ismerkedhetnek meg a hallgatók idegenvezető segítségével.

 

Az utazás időpontja: 2018. február 21-24.

 

Az utazás részletes programja csatoltan található. (A programterv január közepére várható)

Jelentkezési határidő: 2018. január 15. (a csatolt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével a andrea.varga@etk.pte.hu emailcímre, vagy személyesen a „A” épület I. emelet, Külügyi Iroda)

FONTOS: jelentkezés után csak orvosi igazolással lehet távol maradni, különben az utazás költségei kiszámlázásra kerülnek!

Jelentkezési lap letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

Dr. Oláh András
egyetemi docens, intézetvezető