magyar | english

Képzési helyek

Karunk a PTE egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő kara, mely 2000. január 1-jétől az intézményi integráció révén a Pécsi Tudományegyetem részeként működik. Az oktatás városban zajlik: Kaposváron, Pécsett, Szombathelyen és Zalaegerszegen, ahol hatékony együttműködés alakult ki a helyi oktatókórházakkal és szociális intézményekkel.
Pécs történelmi emlékekben gazdag, pezsgő kulturális életű, mediterrán hangulatú város, valamint Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben. Szintén gazdag történelmi múlttal és kulturális élettel rendelkeznek a képzési központjainknak otthont adó megyeszékhelyek is.

 

Kaposvári Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában 1990-ben indult az oktatás. Iskolánk Kaposváron, a város szívében, a Szent Imre u. 14/b. alatt található. Az épület 4+1 szintes és 10 167 m2 alapterületű. Az I-II. szinten az oktatás célját szolgáló termek vannak.

 

Egészségtudományi Kar - Pécs

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Pécsi Képzési Központ 1990-ben kezdte meg működését. A Rét u. 4. szám alatti épület 1992 óta ad helyet a központi hivataloknak, a tankonyhának és a táplálkozás-tudományi laboratóriumnak. 2000-ben a Kar tulajdonába került a Berek u. 15. sz. alatti épület is, mely mára a PTE SZESZI középiskolai diákjainak ad helyet. A hallgatói létszám nagymértékű növekedése következtében 1999-től Pécs belvárosában a Vörösmarty u. 4. számú épület egy szintje a Kar használatába került, 2003-tól az egész épület a hallgatók rendelkezésére áll, összesen 17 jól felszerelt tanteremmel, számítógép és demonstrációs termekkel. 2008-tól a Mária utcai épületben is kialakításéra kerültek tantermek, későbbiekben pedig rekreációs és fizioterápia demonstrációs termek. 2015-ben elkészült a kar 350 fős nagyelőadó terme. 2021-ben elindult a nagyelőadó terem közösségi tereinek kialakítása, mely várhatóan 2022 októberére készül el. 2020-tól a Modern Városok projekt keretében kialakított Egészségtudományi Humán Páciens Szimulációs Központ várja speciálisan felszerelt tantermekkel (műtő, intenzív osztály, mentőautó szimulátor) a hallgatókat a Szepesy u. 1. szám alatt.

 

Zalaegerszegi Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központját 1990-ben alapították.

Az oktatás két, egymáshoz közel eső épületben zajlik a Landorhegyi út 33 és 23 szám alatt. Számos előadóteremmel, demonstrációs szaktanteremmel rendelkezik, melynek célja a hallgatók valósághű környezetben történő oktatása. A hallgatók eredményes felkészülését mozgásszervi vizsgáló laborok, tornatermek, informatikai termek és szakkönyvtár is segíti.

A kollégiumok az oktatási épületek felső szintjein helyezkednek el, mely növeli a hallgatók kényelmét. A 163 kollégiumi férőhely nagyban lefedi a hallgatói igényeket. A rendelkezésre álló tágas park a sport- és szabadidős programoknak kiváló helyszínt biztosít.

A képzési központ tömegközlekedéssel és személygépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető, környezetében a parkolás ingyenes, emellett rendelkezésre áll saját, zárt parkoló is.

Az oktatás családias légkörben, egymásra odafigyelve zajlik. A közösségi programok a kar saját szervezésében vagy a város által támogatottan, nagy sikerrel kerülnek megrendezésre.

 

Szombathelyi Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában 1990 szeptemberében indult el a képzés az Egészségügyi Minisztérium, a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint Vas megye és Szombathely Város vezetőinek közös előkészítő munkáját követően.
Az oktatás a Jókai u. 14. szám alatti épületben történik. Az épület első két emeletén helyezkednek el az előadó, valamint a szemináriumi termek. A hallgatók gyakorlati oktatására szolgálnak az alagsorban elhelyezett védőnői, ápolói demonstrációs termek, a tankonyha, valamint a mikroszkópokkal felszerelt laboratórium. A földszinten találhatók a számítástechnika termek, ahol oktatás után is lehetőség nyílik a gépek használatára. A Dózsa György utcai kollégium udvarán a hallgatók rendelkezésére áll egy 527 m2 alapterületű tornacsarnok, mely lehetőséget biztosít a hallgatók rendszeres testedzéséhez, sportolásához.

 

Székhelyen kívüli képzés - Zombor

A PTE Egészségtudományi Kar 2016 szeptemberétől elindította nappali munkarendben BSc (főiskolai) szintű ápoló képzését. Az elméleti képzésre Zombor városában, a közelmúltban felújított Magyar Polgári Kaszinó épületében kerül sor. Az épületben informatikai terem, 2 demonstrációs terem, könyvtár és további 2 tanterem található. Az épületkomplexumban található étterem és egy 150 férőhelyes rendezvényterem is.

 

Székhelyen kívüli képzés – Székelyudvarhely

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar 2022 szeptemberétől alap- és mesterképzést indít a határon túli Székelyudvarhelyen. Első körben ápoló és egészségügyi menedzser képzésekkel indul el az újabb kihelyezett képzőhelyén az oktatás, mindezzel mérföldkőhöz érkezett nem csupán a Pécsi Tudományegyetem, de a székelyföldi felsőoktatás is.

Az elméleti képzésre a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban kerül sor, míg a gyakorlati részekbe partnerséget vállalt a Székelyudvarhelyi Városi Kórház, a Vitality Klinika és a Samed Polimed Center. Az oktatók a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának nemzetközileg is elismert szakemberei, valamint képzett helyi oktatók, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek az evidenciákon alapuló ápolástudomány, valamint az egészségtudomány területén.