magyar | english

Oklevélátadó Ünnepség

2021.07.09.
10.00, 13.00

 

Oklevélátadó Ünnepség - Pécs, Széchenyi tér

 

2021. július 9. péntek

I. turnus 10:00 óra

II. turnus 13:00 óra

A PTE Egészségtudományi Kar 1989-es megalakulását követően 1993-ban adta ki az első egészségtudományi okleveleket nyári oklevélátadó ünnepség keretében. A kar legkiemeltebb rendezvényén együtt ünnepelnek a frissen avatott egészségtudományi, sporttudományi, társadalomtudományi és szociális szakemberekkel a kar oktató kollégái is.

Az oklevelek ünnepélyes keretek közötti átadására az idei évben is Pécs történelmi belvárosában, a Széchenyi téren kerül sor, amely megszervezésével szeretnénk megtisztelni azokat a végzős hallgatókat, akik – saját jelentkezésük alapján – részt kívántak venni az ünnepségen.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet elmúltával a járványügyi megelőzés időszakában azonban a végzős hallgatóink érdekeit szem előtt tartva a rendezvényre bizonyos korlátozások betartásával kerülhet sor.

A rendezvény szervezése során betartjuk az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a PTE Operatív Stáb oklevélátadó ünnepségekre vonatkozó állásfoglalását.

A hatályos jogszabály előírását figyelembe véve minden jelölt 2 fő vendéget tud a rendezvény helyszínén emelt sátor (nyitott, átjárható) alá behozni, a többi hozzátartozónak a rendezvény helyszínén kívül kell tartózkodnia.

Az avatáson részt vevő jelöltek részére fontos tudnivalók:

 

I. turnus – ünnepség kezdete: 10 óra

Avatott szakok:

 • Zalaegerszeg - ápolás és betegellátás [gyógytornász]
 • ápolás és betegellátás [ápoló]
 • sport- és rekreációszervezés [rekreációszervezés és egészségfejlesztés]
 • ápolás
 • táplálkozástudományi
 • egészségügyi tanár
 • egészségügyi menedzser
 • orvosi diagnosztikai analitikus
 • orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus

 

A rendezvény gördülékeny lebonyolítása érdekében kérjük az alábbi időbeosztás betartását.

Jelöltek érkezése, 8:00 óra. Kérjük a pontos érkezést!

Adminisztráció, talár átvétel:

Először a kar „D” épületének (Pécs, Vörösmarty u. 3.) D9-es termében (bejárattól rögtön jobbra) szíveskedjenek elvégezni az avatással kapcsolatos adminisztratív teendőket (pl.: oklevélátadó könyv aláírása), valamint a talár átvételére is ebben a teremben nyílik lehetőség.

 

Kérjük, hogy legyen kedves kék színű tollat magával hozni az adminisztrációhoz.

A jelöltek részére a Széchenyi téren 9:20 órától főpróbát tartunk, melyen kérjük a pontos megjelenést! A főpróbán meg nem jelenő jelölt részére – szervezési okokból – nem tudjuk az ünnepség keretén belül átadni az oklevelét! Megértésüket köszönjük!

 

Talár leadása

A rendezvény után kérjük, szíveskedjenek a talárt és tartozékait leadni melyre a kar „D” épületének (Pécs, Vörösmarty u. 3.) D7-es termében (bejárattól balra fel a lépcsőn) nyílik lehetőség.

 

II. turnus – ünnepség kezdete: 13 óra

Avatott szakok:

 • Nursing and Patient Care (Physiotherapy)
 • Nursing and Patient Care (Nursing)
 • Nursing and Patient Care (Dietetics)
 • Nursing
 • Pécs - ápolás és betegellátás [gyógytornász]
 • Népegészségügyi
 • ápolás és betegellátás [dietetikus]
 • Egészségügyi gondozás és prevenció [népegészségügyi ellenőr]
 • egészségügyi gondozás és prevenció [védőnő]
 • ápolás és betegellátás [mentőtiszt]
 • ápolás és betegellátás [szülésznő]
 • csecsemő- és kisgyermeknevelő

 

A rendezvény gördülékeny lebonyolítása érdekében kérjük az alábbi időbeosztás betartását.

Jelöltek érkezése, 11:00 óra. Kérjük a pontos érkezést!

 

Adminisztráció, talár átvétel:

Először a kar „D” épületének (Pécs, Vörösmarty u. 3.) D9-es termében (bejárattól rögtön jobbra) szíveskedjenek elvégezni az avatással kapcsolatos adminisztratív teendőket (pl.: oklevélátadó könyv aláírása), valamint a talár átvételére is ebben a teremben nyílik lehetőség.

 

Kérjük, hogy legyen kedves kék színű tollat magával hozni az adminisztrációhoz.

A jelöltek részére a Széchenyi téren 12:20 órától főpróbát tartunk, melyen kérjük a pontos megjelenést! A főpróbán meg nem jelenő jelölt részére – szervezési okokból – nem tudjuk az ünnepség keretén belül átadni az oklevelét! Megértésüket köszönjük!

Talár leadása

A rendezvény után kérjük, szíveskedjenek a talárt és tartozékait leadni melyre a kar „D” épületének (Pécs, Vörösmarty u. 3.) D9-es termében (bejárattól rögtön jobbra) nyílik lehetőség.

 


 

Dress code: Az ünnepségen alkalomhoz illő ruházat a talár alatt is elvárt! A hölgyeknek az elvárt ruházat: kosztüm elől-hátul zárt alkalmi cipővel, uraknak: sötét öltöny, nyakkendő, fűzős sötét félcipő.

Amennyiben az időjárás indokolja, természetesen lehet a dress code-tól eltérő, könnyített ruházatot viselni a talár alatt! Ennek lehetőségéről a rendezvény napján adnak tájékoztatást a szervezők.

A ruházattal és a jelöltek számára előírt fehér kesztyűvel kapcsolatos tájékoztató eléréséhez kattintson ide!

A rendezvény alatt hivatásos fotós készít felvételeket az avatottakról, melyeket a diplomafoto.hu weboldalon lehet megtekinteni/megrendelni (elektronikus és papír alapú verzióban egyaránt). A képek elkészültéről e-mailen kapnak tájékoztatást az avatottak. Az e-mail cím kiadásához szükséges nyilatkozatot kérjük, szíveskedjenek a talár átvételekor aláírni.

 

Vendégek a rendezvényen

A jelenlegi járványügyi szabályozások alapján a rendezvény területén (sátor alatt) avatottanként 2 fő vendég tartózkodhat. A vendégek részére egyedi jelölésű karszalagot biztosítunk, melyet az oklevélátadó könyv aláírásakor kapnak a jelöltek kézhez a D9-es teremben.

A rendezvény helyszínét kordonnal körbekerítjük, azon belül kizárólag a jelöltek, a karszalaggal ellátott jelöltenként 2 fő hozzátartozó, a szervezők, az elnökség és a tanári testület tagjai tartózkodhatnak.

A rendezvény helyszínére beléptető pontokon, kézfertőtlenítést követően lehet bejutni és annak ellenére, hogy a védőtávolság betartására vonatkozó jogszabályi előírás nincs hatályban mindent megteszünk a zsúfoltsággal járó helyzetek elkerülése érdekében.

A további hozzátartozók (a karszalaggal ellátott 2 főn kívül) a rendezvény helyszínén kívül a kordonszalagon túlról saját felelősségükre kísérhetik figyelemmel a rendezvényt. Az eseményt a tér déli oldala felé kihelyezett óriás ledfalon élőben közvetítjük.

A szabadtéri rendezvény zavartalan és biztonságos lebonyolítása érdekében szeretnénk az alábbi hasznos tudnivalókat szíves figyelmükbe ajánlani:

 • A személygépkocsival érkező vendégeink számára parkolási lehetőségekről a mellékelt térkép ad tájékoztatást. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a belváros teljes területén csak fizető parkoló áll rendelkezésre, illetve, hogy Pécs történelmi belvárosba csak engedéllyel lehet behajtani.
 • A parkolásról bővebb információ (díjszabás, hasznos tudnivalók) a biokom.hu weboldalon, található.
 • A rendezvény tömegközlekedéssel és gépjárművel történő megközelítéséről tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!
 • A rendezvény helyszínén sátor biztosítja az árnyékot a jelöltek és 2 fő vendégük részére, illetve rossz idő esetén az eső elleni védelmet. A rendezvény helyszínén kívül tartózkodó hozzátartozók számára javasolt esernyő és/vagy szalmakalap viselése.
 • A kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete szervezésében, az Országos Mentőszolgálat közreműködésével a rendezvény helyszínén elsősegélynyújtó járőr egységek adnak szolgálatot.
 • Rosszullét esetén kérjük, forduljanak az elsősegélynyújtó járőr egységekhez, a szervezőkhöz, vagy közvetlenül a helyszínen található OMSZ esetkocsihoz.
 • Mosdó a rendezvény helyszínétől kb. 80-120 m-re a kar épületeiben található (Mária u. 5-7.; Apáca utcai tömb.; Szepesy Ignác u. 1-3.) Akadálymentesített illemhely a Szepesy utcai épületekben található.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy fotózásra csak a szervezők által engedélyezett helyekről van lehetőség.
 • A rendezvény biztonsága érdekében a helyszínen kijelölt menekülési útvonalakat kérjük szabadon hagyni, valamint kérjük a szervezők általi utasítások maradéktalan betartását! Probléma, kérdés, észrevétel esetén hozzájuk lehet fordulni segítségért.

Az ünnepséggel kapcsolatos kérdéseivel kérjük forduljon a szervezőkhöz: info@etk.pte.hu

 

Üdvözlettel:

 

#ETKcsalád