magyar | english

45 elkötelezett hallgatóra lehet büszke a PTE

2020. NOVEMBER 2. Hírek Egyetemi hírek

45 hallgató vállalt önkéntes tevékenységet az Országos Mentőszolgálat szervezésében a lakossági COVID-19 mintavételezés támogatásában.


Az Országos Mentőszolgálat mintavételezési tevékenységének támogatására negyed-, ötöd-, illetve hatodéves általános orvos és fogorvos, valamint harmad-, negyedéves mentőtiszt, ápoló, szülésznő és védőnő hallgatók jelentkezését várta.

Az Egészségtudományi Kar 12, valamint az Általános Orvostudományi Kar 33 önkéntes hallgatója 2020. november 2-án, 9:00-kor indult el az öt napos önkéntességi programra, ahol első nap egy átfogó továbbképzésen fognak részt venni, majd a kirendeltségtől függően egy-egy megyeszékhelyhez tartozóan fogják végezni a mintavételezést.

 

Az önkéntes hallgatókat 2020. november 2-án reggel Prof. dr. Ács Pongrác dékáni feladatokat ellátó általános dékánhelyettes indította útjára. (képünkön)

Az Általános Orvostudományi, valamint az Egészségtudományi Kar konstruktív összefogásának köszönhetően komoly segítséget nyújt a PTE az Országos mentőszolgálat számára. A hallgatók toborzását és a program helyi koordinációját ellátó Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját külön is köszönjük!

 

Büszkék vagyunk hallgatóinkra!

 

Együtt Tényleg Könnyebb!