magyar | english

A PTE Magyarország legzöldebb egyeteme

2020. DECEMBER 17. Hírek Egyetemi hírek

Kedves Munkatársunk! Kedves Hallgatónk!

 

Nagy örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a Zöld Egyetem Programban a világ zöld egyetemeinek rangsorában a Pécsi Tudományegyetem lett a „legzöldebb” magyar egyetem.


Elért eredmények:
A PTE idén ötödik alkalommal mérettette meg magát a „UI GreenMetric World University Rankings” nemzetközi programban, és minden évben előrelépett a rangsorban.

 

2020: 59. hely (912 résztvevő egyetem)   
2019: 100. hely (780 résztvevő egyetem)
2018: 140. hely (719 résztvevő egyetem)
2017: 179. hely (619 résztvevő egyetem)
2016: 355. hely (516 résztvevő egyetem)

  • A Pécsi Tudományegyetem a világ „zöld egyetemeinek” élmezőnyében az 59. helyen végzett!
  • A magyar egyetemek között a PTE az 1. helyre pozícionálta magát.
  • A Pécsi Tudományegyetem a legkörnyezettudatosabb magyar egyetem.

 

A Pécsi Tudományegyetem célja, a környezettudatos szemléletformálás és annak népszerűsítése, az energiatakarékos megoldások elterjesztése, a fenntarthatóságot támogató üzemeltetés megvalósítása. Emellett kiemelt figyelmet fordít a „best practice”-k összegyűjtésére, minden szervezeti egységre történő kiterjesztésére és megosztására.

A PTE Zöld Egyetem Program missziójaként fogalmazta meg, hogy minden, a környezetben a fenntarthatóságra, fenntartható gazdálkodásra irányuló jó gyakorlatot, újítást, irányítást bátorít, a tudomány és az oktatás segítségével pedig formálja, illetve erősíti az ökológiai tudatosságot. A PTE vallja, hogy a fenntarthatóságot nem csak a működésében és az egyetemhez kapcsolódó szolgáltatásokban kell megvalósítani, hanem az egyetemhez köthető belső és külső természeti-, társadalmi- és gazdasági környezetben egyaránt.

 

LEGYÉL RÉSZESE, ÉS VEGYÉL RÉSZT TE IS A PTE ZÖLD EGYETEM PROGRAMBAN!

 

Ha van zöld ötleted és szívesen megosztanád velünk, vagy további információt szeretnél, esetleg az aktuális programokra vagy kíváncsi, látogass el weboldalunkra: https://zoldegyetem.pte.hu