magyar | english

Maszkhasználat a Pécsi Tudományegyetemen

2021. SZEPTEMBER 10. Hírek Egyetemi hírek

A PTE Operatív Stáb 2/2021. (IX. 9.) elektronikus úton hozott határozata
a maszkhasználatra vonatkozóan a Pécsi Tudományegyetemen


Figyelemmel arra, hogy a járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a jelenlegi ismereteink szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, elkötelezve a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtése iránt, a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozzuk meg:

1. Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben

nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

 

2. Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

 

3. Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

 

4. Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.

 

Dr. Betlehem József s.k.
általános, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes
a PTE Operatív Stáb vezetője