magyar | english

Önkéntességi felhívások

2020. MÁRCIUS 20. Hírek Egyetemi hírek

Kedves Egyetemi Polgárok!

 

A Koronavírus terjedése az egészségügyi ellátó rendszerre és a szakdolgozókra komoly terhelést ró. Közös érdekünk, hogy összefogva segítsük a fertőzés terjedésének lassulását, az operatív törzs által tett javaslatokat betartsuk.


A fiatal és egészséges emberek számára a COV1D-19 fertőződés szokványos tünetekkel szokott lezajlani, viszont az idős és/vagy krónikus betegséggel élő honfitársainkat, kollégáinkat feltétlenül meg kell védeni a vírussal való találkozástól!

 

Kásler Miklós miniszter úr felhívást tett közzé, melyben megszólítja az egészségügyi végzettséggel rendelkezőket, és az egészségügyben tanuló fiatalokat, hogy jelentkezzenek önkéntes munkára, segítve ezzel a leterhelt egészségügyben dolgozókat megbirkózni a járvány okozta többletterheléssel.

 

A felhívás megtekintéséhez kérem kattintson ide.

 

A PTE Operatív Stáb kéri angolul jól beszélő és egészségügyi alapismeretekkel rendelkező önkéntes hallgatók közreműködését.

 

Az önkéntesek feladata:

A központosított telefonos ügyfélszolgálat a betegutakról naprakész információ biztosításával, és a fertőzésgyanú esetén követendő protokoll ismertetésével egyaránt segítené a magyar és külföldi Egyetemi polgárokat és a lakosságot is, az SBO adatbázisa alapján.

 

A valódi önkéntesség érdekében felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az egészségügyi felsőoktatásban, vagy szakképzésben résztvevő hallgatók, illetve tanulók, semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nem részesülnek, ha nem kívánnak jelentkezni önkéntes segítői tevékenység ellátására!