magyar | english

Dr. Grasselly Magdolna az év vasi embere

2021. JANUÁR 10. Hírek Kari hírek

Örömmel adunk tájékoztatást, hogy 2021 évben az Év vasi embere 2021 választás közönségdíjasa karunk Szombathelyi Képzési Központjának mesteroktatója dr. Grasselly Magdolna lett.

Az elismeréssel járó oklevél átadására a vasi Megyeházán személyesen fog sor kerülni.

 

DR. GRASSELLY MAGDOLNA

Orvosdoktori diplomáját 1978-ban Szegeden nyerte el, azóta a Markusovszky Kórház Gyermekgyógyászati Osztályán, 1984 óta Koraszülött Intenzív Részlegén dolgozik. A koraszülött részlegen sokat tanult. Látta, milyen munka folyik itt annak érdekében, hogy ezek a gyerekek túléljék a nehéz időszakot, kikerüljenek az intenzív részlegről. Emiatt választotta ezt a területet. Az idegrendszeri károsodásokat korán kell felismerni, és akkor időben lehet kezelni. Sajnos lehetséges, hogy a hazaadáskor a gyermeknél még nem látnak idegrendszeri eltérést, viszont a későbbiekben jelentkeznek a maradványtünetek. Fontos a koraszülöttek és az érett újszülöttek utógondozása. A gyermeki agy az első életévekben, fogékony és képlékeny és sokkal inkább tanítható, mint a későbbi életévekben. Az utógondozás lehetőséget nyújt arra, hogy időben ismerjék fel a fejlődésben, a mozgásban való elmaradást, így időben tudják kezelni is őket.

Koraszülöttek fejlődésneurológiai gondozóját 1983-tól vezeti. Ha eltérést észlelnek az utógondozás során, akkor megkezdik a szükséges neurohabilitációs tréninget.

Jelölésének aktualitása: 10 éves a szülők által alapított, jól prosperáló "Zseboroszlán" közhasznú alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke. Sok millió forint eszközt és műszert jutott a Koraszülött Osztálynak. Az alapítvány nagy súlyt fektet a kezeltek életpályái nyomonkövetésére, a sorstársakkal való kapcsolattartásra.

 

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

#ETKcsalád