magyar | english

Egy IDEÁLIS workshop

2024. FEBRUÁR 12. Hírek Kari hírek

Január végére meghozta gyümölcsét az IDEAL projektben végzett előkészítő és kutató munkánk: két párhuzamos workshopon ausztriai (IPCenter) és magyarországi (Pécsi Tudományegyetem) partnerszervezetek leendő egészségügyi szakemberei tesztelhették és értékelhették az általunk fejlesztett online tananyagokat.

A bécsi és a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulói részvételével az első nap a munka jelenléti rendezvények keretében zajlott, a többi nemzetközi projektpartner online kapcsolódott be az eseménybe: bevezetőként a partnerek bemutatták a projekt ötletét és tartalmát, valamint azt, hogy a projekt eredményei miként alkalmazhatók az egészségügyi szaknyelv tanulásakor.

Az elméleti rész után a tanulók a 10 oktatóvideó és a hozzá tartozó tananyag gyakorlati tesztelését végezték. Mindkét csoport nagyon motivált volt és remek visszajelzést adott a képzési anyagaink használhatóságáról és relevanciájáról például hogy miként használhatják fel azokat az önálló nyelvtanuláshoz, a kollégákkal, betegekkel, családtagokkal való kommunikációra való felkészüléshez, és jelezték, hogy ajánlanák a projekt által fejlesztett eszközöket kollégáiknak és osztálytársaiknak.

A képzési esemény az első napon tantermi részvétellel, a következő három napon pedig online önálló tanulással, mentori segítséggel került kialakításra.

Összességében az IDEAL projekt megvalósítói nagyszerű visszajelzéseket és inspirációt kapott a megvalósítás utolsó szakaszához, a projekt eredményeinek finomhangolásához és további népszerűsítéséhez.