magyar | english

HELPer program tájékoztatás, segítő hallgatók bemutatkozása

2024. SZEPTEMBER 10. Hírek Kari hírek

Kedves ETK-s Hallgatók!

Elindult Pécsett a HELPer program!

A program célja, hogy a hallgatók szervezett keretek között támogassák, segítsék egymást.

KIK AZOK A HELPEREK?

A HELPerek olyan hallgatók, akik az adott kurzus tananyagát magas színvonalon elsajátították, értik, szeretik és képesek a tananyag elmagyarázására társaiknak.

Mindezek mellett szeretnek beszélgetni, meghallgatni.

Ha úgy érzed:

  • Elúsztál a tananyaggal…
  • Összecsapnak a fejed felett a hullámok…
  • Nem látod a fényt az alagút végén…

Akkor jelentkezz a help@etk.pte.hu e-mail címen, írd meg, hogy mi a gond és ha van választott HELPer, akihez szívesen mennél.

 

A HELPer programban résztvevő (választható) hallgatók:

HELPer neve

Szak és szakirány/
specializáció

Melyik tárgyból vállal
hallgatói felzárkóztatást?

Rövid bemutatkozás

Bendó Milán Márk

ápolás és betegellátás Bsc gyógytornász

elsősegély,

ápolástan,

testnevelés,

támogató beszélgetés

Sziasztok! Milán vagyok, gyógytornászhallgató. A HELP iroda számomra a fényt jelentette az alagút végén, mikor elkezdtem tanulmányaimat. Pécsre költözésem óta folyamatosan fejlődőm és képzem magam azért, hogy hallgatótársaimnak rendelkezésére tudjak állni. Keressetek bizalommal, nincs olyan helyzet, amit ne tudnánk megoldani!

Gyulai Renáta

ápolás és betegellátás Bsc gyógytornász

Az egészségtudomány sejtbiológiai és biokémiai alapjai,

Anatómia az egészségtudományban I- II.

Élettan az egészségtudományban I- II.

támogató beszélgetés

Harmadéves gyógytornász hallgatóként alapos tudást szereztem az anatómia és az élettan területén, amit most szívesen megosztanék veletek. Célom, hogy együtt könnyebben érjük el a sikeres vizsgákat. Ha szeretnél hatékonyan felkészülni, jobban megérteni a tananyagot, vagy megerősíteni a tudásodat, szívesen segítek neked! Fordulj hozzám bátran, hogy közösen tanulhassunk!

Horváth Karina Mirjam

ápolás és betegellátás BSc gyógytornász

anatómia (I.II.III.),

élettan (I.II.),

eü. informatika (I.II.) ápolástan (I.)

támogató beszélgetés

Sziasztok! Karina vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató és évfolyamanyu.
Nálam nem marad probléma megoldatlanul, szóval bátran fordulhattok hozzám, elég jól kiismerem magamat már a rendszerben.
Ha egy jó lelkizésre van szükséged biztos valamelyik ETK-s épületben megtaláltok.
Eddig sikeresen teljesítettem a szemesztereket, szóval szemléletes jegyzetekkel tudok nektek szolgálni, ha korrepetáláskor engem választotok.
Segítséget kérni bátor és okos dolog, ne féljetek tőle, várunk Titeket szeretettel!

Kovács Krisztián

ápolás és betegellátás Bsc

mentőtiszt

elsősegély I.,

támogató beszélgetés

"Sziasztok!
Krisztián vagyok, másodéves mentőtiszt hallgató. Nem megy a kötözés? Összekeverednek benned a pozicionálások? Nem vagy biztos benne, hogyan érj egy sérülthöz vagy hogyan kommunikálj vele?
Abban tudok Neked segíteni, hogy magabiztosabb és hatékonyabb legyél, amikor elsősegélynyújtásra kerül sor. Ha úgy érzed nem csak elméleti tudásra van szükséged, gyere és próbáld ki magad!
A Vöröskereszt kötelékében jelenleg is aktívan foglalkozom baleset-szimulációval és elsősegélynyújtással, így, ha szeretnéd, lehetőséged lesz képzett imitátorokon, azaz élő embereken, valósághű körülmények között is elmélyíteni, a már megszerzett tudást. Gyakoroljunk együtt! (:"

Niedling Zsófia

ápolás és betegellátás BSc

dietetikus

az egészségtudomány sejtbiológiai és biokémiai alapjai,

egészségügyi terminológia, mikrobiológia I.

Sziasztok! Niedling Zsófi vagyok, most kezdem a második évemet dietetikus hallgatóként. Mindig is fontos volt számomra a tanulás, saját magam fejlesztése és hogy kihozzam magamból a legtöbbet a lehető legkevesebb idő felhasználásával. Szerintem minden tantárgyban meg lehet találni a logikát, amivel sokkal érthetőbbé és hosszú távon is maradandóvá tudjuk tenni a megtanultakat. Emellett szeretek mozaikszavakat képezni, összefüggő ábrákat készíteni, de akár hangfelvételre is szívesen felmondom neked az adott anyagrészletet, amit addig hallgathatsz, ameddig meg nem jegyzed. Remélem felkeltettem az érdeklődésedet és egy picit hozzájárulhatok az egyetemi sikerélményeidhez.

Nyéki Mónika

ápolás és betegellátás BSc - gyógytornász

sejtbiológia,

anatómia I., II., III.,

élettan I., II.,

mozgástani alapismeretek I.

Sziasztok!  Mónika vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Azért lettem HELPer, hogy az eddig szerzett tapasztalataimat és tudásomat megosszam veled.
A tanulás nem mindig könnyű, és néha szükség van egy kis plusz támogatásra. Az általam választott tantárgyakhoz rengeteg témát kell feldolgozni, ami sokszor nehéz egyedül.
Ezért gyakran segítek a szaktársaimnak is a tananyag elsajátításában. Ha segítségre van szükséged, vagy csak szeretnél megosztani valamit, esetleg kérdésed van az egyetem dolgaival kapcsolatban, bátran keress!

Péterfi Barbara

ápolás és betegellátás BSc

ápoló

anatómia I- II.,

élettan I.,

ápolástan, egészségügyi terminológia, elsősegély, sejtbiológia, mikrobiológia

Sziasztok! Alaposság, lendületesség, lelkiismeretesség, ezekre számíthattok, ha engem választotok HELPernek.
Bátran forduljatok hozzám, ha elakadtatok vagy bármilyen kérdés felmerül akár oktatás, akár az egyetemen való lavírozgatás közben.
Ha többet szeretnétek megtudni rólam nyugodtan keressetek és kérdezzetek.☺️

Pintér Bence

ápolás és betegellátás BSc - gyógytornász

sejtbiológia,

mikrobiológia,

biofizika és terminológia,

támogató beszélgetés

Sziasztok! Én Bence vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Ezt a hivatást legfőképpen a biológia és az emberek iránti elkötelezettségem miatt választottam. A biológián belül kifejezetten érdekelnek kognitív funkcióink és pszichénk működése, úgyhogy tanulási módszerekben és lelkes beszélgetésekben nem lesz hiány! Az évek folyamán elsajátított tanulási technikáimat szeretném átadni neked elsősorban, amivel könnyebben megbirkózhatsz az egyetemi évekkel. Azt szeretném, hogy egy nagyszerű kaland legyen számodra az itt eltöltött idő! A tananyag megfelelő elsajátítása mellett pedig támogató és segítőkész környezetet szeretnék nyújtani számodra, ahol igazán önmagad lehetsz és bizalommal fordulhatsz hozzám! Alig várom mihamarabbi találkozásunkat!

Plessek Marcell

ápolás és betegellátás BSc - gyógytornász

anatómia elmélet és gyakorlat I.,II.,III.; betegvizsgálat I. elmélet és betegvizsgálat II. gyakorlat,

támogató beszélgetés

Sziasztok!
Plessek Marcell vagyok, negyedéves gyógytornász hallgató! Számomra mindig is nagyon fontos volt, hogy támogassam, segítsem az embereket, így nagy vágyam volt, hogy az egészségügyben tanulhassak, dolgozhassak. Azonban még lelkesebb vagyok az iránt, hogy megismerhesselek titeket. Felszabadult, barátságos légkört, kellemes beszélgetéseket és feltétlen segítséget szeretnék nyújtani a közös foglalkozásaink során. Remélem HELPerként, és Demonstrátorként is kellő segítséget nyújthatok abban, hogy elérjétek sikereiteket, és valóra válthassátok az álmaitokat.
Várlak titeket szeretettel és bizalommal!

Zádori Dóra

ápolás és betegellátás BSc - gyógytornász

ápolástan,

informatika,

sejtbiológia,

elsősegély,

biofizika,

támogató beszélgetés

Sziasztok! Dorka vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Azért lettem HELPer, mert úgy gondolom, hogy az általam választott tárgyakban akadnak olyan témák, amiket nehéz egyedül feldolgozni. Rugalmas és pontos vagyok, ha valamibe belekezdek abból megpróbálom a legtöbbet kihozni. Feladataimat komolyan veszem. Keress bátran, ha úgy érzed elakadtál egy témában, vagy csak bizonytalan vagy. Van pár bevált tanulási módszerem, amit szívesen megosztok veled, viszont, ha csak beszélni szeretnél valakivel akkor is bizalommal fordulhatsz hozzám.