magyar | english

INNOVATÍV NÉMET NYELVOKTATÁSI- ÉS NYELVTANULÁSI ANYAG AZ ÁPOLÁSI SZEKTORHOZ KAPCSOLÓDÓAN

2024. MÁRCIUS 20. Hírek Kari hírek

Interjú az „Innovatív digitális nyelvtanulás az egészségügyi szektorban dolgozók számára” (2021-2-AT01-KA220-VET-000049281) című pályázat keretében megvalósult projektről
Valós szituációkat bemutató online nyelvtanulási csomag kidolgozása volt a célja annak az IDEAL projektnek, mely tematikailag kifejezetten az ápolási feladatokra koncentrál, és a német ápolási szaknyelvtudás fejlesztését célozza. Tíz videó, valamint kétféle - a nyelvtanulóknak és nyelvoktatóknak szóló - kézikönyv is készült, melyekhez interaktív szószedet és feladatok kapcsolódnak. A tananyag áprilistól lesz elérhető magyar, angol, német és szlovák anyanyelvű tanulók számára. A részletekről a lelkes és motivált magyar csapatot kérdeztük: Karamánné dr. Pakai Annamária, a PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ képzési igazgatója,  Halász Renáta szaknyelvtanár, a PTE ÁOK Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézet munkatársa, és Huszár Ildikó, a PTE ETK Kutatás- és Projekttámogtási Osztály munkatársa osztották meg gondolataikat.

Hogyan merült fel a projekt ötlete?
Karamánné dr. Pakai Annamária:
 Egyetemi okleveles végzettségű ápoló vagyok, az egészségtudományok terén szereztem doktori végzettséget, 2017-ben habilitáltam. Egy csereprogramnak köszönhetően lehetőségem volt Frankfurtban szakmai gyakorlatot tölteni. Azt tapasztaltam, hogy hiába van nyelvvizsgám és boldogulok a nyelvtudásommal, a betegekkel való interakció nem megy könnyen.

 

Az interjú teljes tartalmának eléréséhez kérem, kattintson ide!