magyar | english

KÖTELEZŐEN TELJESÍTENDŐ Testnevelés és testkultúra I. kurzus

2023. JANUÁR 25. Hírek Kari hírek

Tisztelt Hallgatónk!

 

Karunk kiemelten elkötelezett a mindennapos fizikai aktivitás, sport iránt annak egészségmegőrző, jótékony hatására való tekintettel, így ösztönözni kívánjuk a Kar valamennyi hallgatóját abban, hogy bármilyen szabadidős jellegű, vagy akár versenyszerű sportolást iktassanak be mindennapjaikba. 

Hisszük azt, hogy a heti rendszerességű sporttevékenység nem csupán az általánosan vett, fizikai vonatkozású kardiorespiratorikus állóképesség talaján segítheti hallgatóink egészségének megőrzését, de annak bizonyított általános közérzetre, szellemi tevékenységre gyakorolt pozitív hatását is üdvözölhetjük. 

Karunk a Testnevelés és testkultúra kurzus meghirdetésével kíván hozzájárulni, hogy hallgatóink heti rendszerességű sporttevékenységet végezzenek. A kurzus teljesítésével a hallgatók 2 kreditpontot szerezhetnek.

 

A kurzus megnevezése: Testnevelés és testkultúra I.

Kurzusfelvételi időszak: 2023. január 25 - február 15.

A kurzust MINDEN első éves orvos és egészségtudományi képzési szakhoz tartozó alapképzési szakon tanulmányokat folytató hallgatónak fel kell venni! (kivéve: Rekreáció és életmód BSc szak)

 

Azon hallgatók, akik a 2022\2023-as tanév tavaszi szemeszterében rendszeres sporttevékenységre (szabadidős- vagy versenysport) vonatkozó igazolással rendelkeznek az igazolást a sportigazolas@etk.pte.hu email címre szükséges eljuttatniuk. Számukra az elfogadott igazolással a kurzus teljesítettnek tekinthető. Azon hallgatók, akik igazolással kívánnak élni a Neptunban az elméleti (online) csoportot vegyék fel!

 

A kurzus kapcsán az igazolt sportolók estén az igazolás beküldési határideje: 2023. február 20.

A kurzus kapcsán a szabadidős sporttevékenységre vonatkozóan az igazolás beküldési határideje: 2023. május 08.

 

A versenysport tevékenységet folytató hallgatók esetén igazolásként kizárólag az érvényes versenyzési engedélyt (melyen szerepel a sportoló teljes neve és Neptun kódja) fogadjuk el.  Szabadidős sporttevékenységet folytató hallgatókra vonatkozóan pedig kizárólag az alábbi linkről letölthető igazolásminta fogadható el: http://www.etk.pte.hu/dok/fejleces_igazolas.docx

 

Azon hallgatók számára, akik nem tudnak vagy nem szeretnének sportolói igazolást benyújtani, a kurzuson való részvétel kötelező, melyet online vagy mozgásos formában (személyes jelenléttel) teljesíthetnek. Az online kurzus a szemeszterben 13 héten keresztül 90 perces előadások formájában a TEAMS felületen keresztül lesz elérhető. A levelező munkarendű hallgatók csak az elméleti kurzust tudják felvenni. 

 

A nappali munkarendű hallgatóink számára az online kurzuson kívül mozgásos órákat is (pl.: Köredzés, Biztonságos esés, Természetjárás, Street workout, Kosárlabda, Jóga, Pilates, stb.) biztosítunk a 6. héttől (2023.03.06.-tól). Azon hallgatók, akik ezen lehetőséggel kívánnak élni az elméleti (online) csoport helyett valamely meghirdetett gyakorlati csoportot vegyék fel a Neptunban. 

 

Tisztelettel:

 

Prof. Dr. Ács Pongrác
egyetemi tanár, dékán