magyar | english

Nagy sikerrel zárult az I. Fizioterápiás Tematikus Nap!

2023. DECEMBER 5. Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete hagyományteremtő jelleggel hirdette meg szakmai programját, az I. Fizioterápiás Tematikus Napot (I. FTN), mely „A scoliosis kezelésének kihívásai” témában került megrendezésre 2023. december 2-án, Pécsett, az Egészségtudományi Karon.

A Pécsi Tudományegyetemen a gyógytornász képzés nagy múltra tekint vissza az ország egyik legnagyobb képzőhelyeként. Idén első alkalommal lehetőség nyílt arra, hogy az egyetem falai között, gyógytornász szakemberek és hallgatók számára egy konkrét fizioterápiás problémakörben hirdessenek szakmai programot, melynek témája az idiopathias scoliosis kezelése volt.

A tudományos esemény előadói a téma neves specialistái, legkiválóbb szakemberei, a scoliotikus betegek kezelésében nagy tapasztalattal rendelkező orvosok és gyógytornászok voltak, így Haraszti Hedvig, gyógytornász-fizioterapeuta, Dr. Horváth Nikoletta, ortopéd szakorvos, Dr. Lajos Éva, ortopéd szakorvos, gerincgyógyász, Dr. Tunyogi Csapó Miklós, ortopéd-gerincsebész, valamint Horvát Krisztina, gyógytornász-fizioterapeuta. Külön megtiszteltetést jelentett, hogy a felkérést elfogadva megnyitó előadást tartott Michele Romano fizioterapeuta, a SEAS módszer képviselője (ISICO, Milánó). 

Az eseményre előzetesen minden jegy elkelt, így a teltházas rendezvényen nagyságrendileg 250 egészségügyi szakdolgozó (kiemelten gyógytornász) és gyógytornász hallgató jelent meg. A szakmai nap pontszerző továbbképzésként 17 pontot biztosított a meghatározott szakmacsoportoknak.

A Fizioterápiás Tematikus Napot tervezetten az idei évtől kezdődően hagyományteremtő módon minden évben megrendezik, más és más fizioterápiás témakörökben. Kiemelt cél, hogy a gyógytornász szakembereket naprakész és hiteles információkkal, bizonyítékokon alapuló eredményekkel lássák el a meghívott előadók által, bemutatva az adott kórkép kezeléseire vonatkozó legfrissebb evidenciákat és tapasztalatokat. A tudományos esemény által lehetőséget és fórumot kívánnak biztosítani a tapasztalatok megvitatására és személyes / szakmai kapcsolatok kialakítására. 

A rendezvény fővédnöke: Balogh Ildikó, elnök, Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága

A rendezvény kiemelt támogatója: TSO Medical Hungary Kft.

A rendezvény támogatója: Dia-Med Kft., Scolinea

A rendezvény weboldala: https://www.etk.pte.hu/tematikusnap

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek: https://www.etk.pte.hu/kepgaleria/i-fizioterapias-tematikus-nap

 

Pécs, 2023.12.05.