magyar | english

Tanévzáró Ünnepi Szenátusi kitüntetések

2023. JÚNIUS 27. Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem június 22-én tartotta Tanévzáró Ünnepi Szenátusi ülését a dr. Romhányi György Aulában. Örömmel számolunk be arról, hogy az ünnepségen karunk több kollégája is elismerésben részesült.

 

Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetésben részesült:

Prof. dr. Kollár Lajos, a PTE Klinikai Központ Érsebészeti Klinika professor emeritusa, a Klinikai Központ korábbi főigazgatója, a klinikai betegellátás terén végzett iskolateremtő tevékenységéért, az egyetemi hallgatók tudásának elmélyítése terén hosszú évtizedeken át példaértékűen magas színvonalon végzett oktatómunkájáért, nemzetközileg is elismert szakmai és tudományos tevékenységéért, aktív közéleti és egészségügyi igazgatási munkájáért az Egyetem társadalmi kapcsolatainak építése és fenntartása érdekében kifejtett munkájáért.

 

Rektori dicséretben részesültek:

Schneringerné Vági Ágnes, az Egészségbiztosítási Intézet igazgatási ügyintézője

Takács Gyula, a Dékáni Kabinet kabinetvezetője

 

Arany Katedra-díjban részesült: 

Prof. dr. Verzár Zsófia, egyetemi tanár, intézetigazgató, karunk klinikai oktatásért és gyakorlatokért felelős dékáni megbízottja. Az Arany Katedra Díjat azok az általános iskolai és középiskolai pedagógusok, főiskolai és egyetemi oktatók kaphatnak, akik kiemelkedő oktató-nevelő munkát végeznek, és jelentős eredményeket érnek el a tehetséggondozás területén.

 

Doktori oklevelek átadására is sor került, doktori fokozatot kapott:

Alföldi Zoltán, az Egészségtudományi Kar tanársegédje

Pandur Attila András, az Egészségtudományi Kar tanársegédje

Pusztai Dorina Erzsébet, az Egészségtudományi Kar tanársegédje

 

Az elismerésekhez gratulálunk!